İnegöl’de nerede nasıl aşı olabilirim?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de nerede nasıl aşı olabilirim?
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Oca 2021 / Per 11:55
/ 8.091 Kez Okundu
| |

İnegöllüler MHRS sistemi üzerinden aşı randevusu aldıktan sonra aile hekimlerinde yada devlet hastanesinde açılan aşılama bölümünde covid-19 aşılarını olabilecekler.

İnegöl’de şuana kadar sağlık personeline yetecek doz aşı geldi. Şuan gelen yaklaşık bin 200 aşı sağlık personellerine uygulanacak.
Sağlık personelinin aşılanmasının tamamlanmasının ardından Corona virüs aşısının randevusu MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) sistemi üzerinden alınmaya başlanacak.

CORONA VİRÜS AŞISI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
Corona aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.
MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.
Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.
 
AŞIDA ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDA
Aşılama çalışmalarında ilk etapta sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacak.

NEREDE AŞI OLACAĞIM
Aşı randevusunu alan vatandaşlar belirtilen gün ve saatte İnegöl Devlet Hastanesi zemin katta Covid-19 Aşı alanında aşı vurulabileceksiniz.
Yada bağlı olduğunu aile hekimliklerinde aşı olabilirsiniz.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.