İnegöl’de O Potansiyel Var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de O Potansiyel Var
16 Eki 2015 / Cum 16:30
/ 1.101 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ziyaretinde İnegöl Üniversitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan İMYO Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, “İnegöl’ün bu konuda potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bir eğitim şehrine de dönüşebilir İnegöl” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle eğitim kurumlarına yönelik sürdürdüğü ziyaretlerine devam ediyor. Aktaş, bugün İnegöl Meslek Yüksek Okulu (İMY O) Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper’i makamında ziyaret etti.

İKİ AMAÇLA BURADAYIZ

Ziyaret başlangıcında Prof. Mürsel Alper’e çiçek takdim eden Aktaş, ziyareti de iki amaçla gerçekleştirdiklerini belirtti. Aktaş, “Yeni Yüksek Okul Müdürümüze iki sebeple geldik. Hikmet hocamızın görevi sonlanmış ve Prof. Mürsel hocamız bu göreve kısa bir süre önce başlamıştı. Hem kendisine hoş geldiniz demek, hem de malumunuz yeni akademik yıl başladı. Yeni öğrencilerimiz geldi. Yeni akademik yılın hayırlı olması temennisiyle ziyarete geldik. Gelişmeler ve faaliyetlerle ilgili de bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi.

BU BAŞARILAR İLERİSİ İÇİN GÜZEL ETKİLER YAPACAK

İnegöl’ün kalitesini sadece mobilyası, ihracatı ve fabrikaları değil, özellikle eğitim noktasındaki aktivitesi ve başarılarının da İnegöl’ün kalitesini yükseltecek önemli unsurlardan biri olduğuna vurgu yapan Aktaş, “Mutluyum, çünkü artık itibar gören bir meslek yüksek okulumuz var. Yıllardır arzu ettiğimiz İşletme Fakültesi bu yıl 3’üncü bölümüyle birlikte 400’ü aşkın öğrencisiyle hizmet veriyor. Bu akademik başarılar ileride İnegöl’ün hem sosyal hem de ticari hayatına olumlu etkiler yapacaktır. Daha büyük oluşumları, inşallah üniversiteye doğru giden cenabı Allah bizlere nasip etsin” diye konuştu.

1800’DEN & Ouml;NCE OSMANLI VE AVRUPA EŞİTTİ

İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper de Aktaş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimlerin eğitime katkı vermeleri, eğitime verilen değer çok önemli. 1800’lü yıllara baktığınızda Avrupa ve Osmanlı hemen hemen eşit düzeyde. Ne zaman öne geçiyor, 1800’lerden sonra bilimse keşifler başlayınca Avrupa bizi geçmeye başlıyor. Bugün teknolojiye yatırdığımız kaynaklar her şeyin önündedir. 100 ton buğday üretirsiniz, belki karşılığı bir cep telefonudur. Teknolojiye, eğitime katkı vermek ve bu potansiyeli değerlendirmek lazım. İnsanlarımız çalışkandır, yeter ki doğru yönde kanalize edilebilsin.”

İNEG& Ouml;L’DE ÜNİVERSİTE P OTANSİYELİ VAR

Üniversite ile ilgili sorulan soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Mürsel Alper, “İnegöl Üniversitesi bizim alacağımız bir karar değil. Bunlar devletimizin verebileceği bir karar. Alt yapısı hazırsa veya gerekli potansiyel ile kaynaklar varsa kurulabilir. İnegöl’den daha küçük şehirlerde üniversite mevcut. İnegöl’ün bu konuda potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bir eğitim şehrine de dönüşebilir İnegöl” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.