İnegöl’de Öğrencilere Bağımlılık Kursu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Öğrencilere Bağımlılık Kursu
27 Oca 2016 / Çar 18:21
/ 362 Kez Okundu
| |

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında lise ve ortaokul 7 ile 8. sınıf öğrencilerine yönelik başlattıkları “Bağımlılık” eğitiminin 2. dönem de devam edeceğini söyledi. Şuana kadar 735 öğrenciye sertifika dağıttıklarını belirten Özdemir, bu sayıyı tüm lise ve 7 ile 8. sınıf öğrencilerinin mevcuduna çıkartmak istediklerini ifade etti.

Çağımızın en tehlikeli sorunlarından olan fiziksel ve sosyal bağımlıkları İnegöl’de önleyebilmek ve bilgilendirmek amacı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından  “ Bağımlılık” kursları gerçekleştiriliyor. 2015-16 eğitim öğretim sezonu 1. döneminde başlayan ve 2. döneminde de devam edecek olan kurslarda lise ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerine bilgilendirmelerde bulunularak kurs sonucunda belgelendirmeler yapılıyor.

735 LİSE ÖĞRENCİSİ BELGELENDİRİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Bu yıl özelikle lise ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yoğunlukla ‘ Bağımlılık İle Mücadele’ kursu düzenliyoruz. Toplam 8 saatlik bir kurs ve bu kursu haftanın değişik günlerinde gerçekleştiriyoruz. Ya tam gün ya da 2 veya 3 güne bölebiliyoruz. Birçok lisemizde bu kurslarımızı gerçekleştirdik. Ancak daha çok eksiğimiz olduğu kanaatindeyim. Bugüne kadar 16 kurs ve 735 lise öğrencisini belgelendirdik. Bu kurslarımız bağımlılık ile mücadele kursundan geçen Rehber Öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Bu sayı bizim için çok yetersiz. Önümüzdeki dönem bütün lise ve ortaokul son sınıf öğrencilerini bu kurstan geçirmek istiyoruz. Çok daha ileride birkaç bin civarında öğrencimiz bu kurslardan geçecek” dedi.

ÖĞRENCİLER UYARILIP BİLGİLENDİRİLİYOR

Bağımlılık ile mücadele denildiğinden insanların aklına ilk önce uyuşturucu ile mücadele geldiğini belirten Özdemir, “Uyuşturucu ile mücadele kadar tehlikeli pek çok bağımlılık türleri var. Bunlarla mücadele konusunda öğrencilerimizi uyarmaya ve bilgilendirmeye çalışıyoruz. Tabi alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının dışında günümüzde onlarla yarışan ve gençlerimizi kendine bağlayarak birçok zarara neden olan teknolojik bağımlılık var. Teknoloji bağımlılığı dediğimizde içeriğinde internet ve telefon bağımlılığı gerçekten günümüzde bağımlılık konuları içerisinde en zararlısı konumuna gelmiş durumda. Bununla ilgili lise ve ortaokul öğrencilerimize kurslar veriyoruz. 2. dönemde de dönem sonuna kadar bütün öğrencilerimizi bu kurstan geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BAĞIMLILIK NE DURUMDA

TÜİK verilerine göre çocuklar her türlü bağımlılık konularında hedef kitle haline geldi. Uzmanlar, yakın gelecekte daha önemli bir sorun olacağını dile getirerek, 16 milyon 400 bin öğrencinin eğitim almak için gittiği okulların çevrelerinin bağımlılık ile ilgili bazı alanlarda en önemli pazarı oluşturduğunu belirtti. Güvenlik Birimlerinin kayıtlarında Türkiye’de suça sürüklenip bağımlılık yapan, madde kullanan çocukların yüzde 69,2’sinin sigara, yüzde 7,4’ünün sigara ve esrar, yüzde 5,9’unun esrar, yüzde 5,4’ünün de sigara ve alkol kullandığı görüldü. Sosyal bağımlılık alanında ise günümüzün en tehlike bağımlılık örneklerinden olan teknoloji bağımlılığı ise akademik başarısızlık, aile, arkadaşlar ve kişisel sorunların ortaya çıkması gibi sorunlara neden olduğu görülüyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.