İnegöl’de pazarın en büyüğü rekor fiyata satıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Tem, 2019 / Per 15:27
/ 15.822 Kez Okundu
| |

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar İnegöl Hayvan Pazarı’nda görücüye çıktı. Pazarlıkların başladığı pazarda Kral isimli 1 ton 300 kiloluk tosun 23 bin liralık rekor fiyata satıldı.

Yüzlerce büyükbaş hayvanın kurbanlık için getirildiği İnegöl hayvan pazarında, bayrama sayılı günler kala pazarlıklar başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden İnegöl’e kurbanlık getiren satıcılar ise fiyatların geçtiğimiz yıla yakın olduğunu söyledi.
 

Erzurum’dan İnegöl’e 30 büyükbaş kurbanlık getiren Fellemez Akkoyun henüz satış yapamadığını söyleyerek, “Her yıl İnegöl’e kurbanlık hayvan getiriyorum. Bu yıl 30 büyükbaş hayvan getirdim. Yem ve diğer maliyetlere oranla fiyatlarda fazla bir değişim olmadı. Büyükbaş kurbanlıklar 5 bin liradan başlayıp hayvanına göre 20 bin liraya kadar çıkıyor” dedi.


Pazarın en büyük hayvanı ise rekor fiyata alıcı buldu. Artvin Şavşat’tan Murat Seçkin’in kurban için beslediği Kral isimli ve yaklaşık 1 ton 300 kiloluk tosun 23 bin liraya alıcı buldu.
14 yıldır İnegöl’e kurbanlık getirdiğini söyleyen Murat Seçkin, “Tosunumuz 3 yaşında ve adını Kral koyduk. İnegöl’de bir işadamına sattık.” İfadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.