İnegöl’de pazarlar göz hapsinde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de pazarlar göz hapsinde
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Nis 2020 / Cum 19:13
/ 4.351 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, insan sağlığı için pazarlarda hijyen uygulamalarına tam gaz devam ediyor. Koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde pazarlarda da bir dizi değişiklikler yapıldı.

EN GEÇ 19’DA KAPANACAK
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında il, ilçe ve beldelerdeki semt pazar yerlerinde uyulması gereken kuralları yeniden düzenleyen bir genelge yayınladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında yayınlanan genelge ile semt pazarlarının en geç 19:00’a kadar açık kalacağı belirtildi. Gıda ve temizlik ürünleri hariç ürün satışları sonlandırıldı.

TEZGAH ARALIKLARI 3 METREYE ÇEKİLDİ
Yayınlanan genelge doğrultusunda çalışma şartlarını ve pazarın düzenini yeniden şekillendiren İnegöl Belediyesi pazarlarda sıkı tedbirler aldı. Hazırlanan bu yeni sistem hakkında pazarcı esnafı bilgilendirildi. Zabıta ekiplerinin hassas bir şekilde yaptığı denetimlerde esnaf kişisel hijyen kurallarına uyması konusunda uyarıldı ve koruyucu önlemler alması sağlandı. Pazaryeri girişlerine vatandaşların kullanımı için el dezenfektan cihazları yerleştirildi. Pazaryerlerinde giriş ve çıkışlar bariyerlerle ayrılarak, giriş çıkış düzeni sağlandı. Vatandaşın pazara girişinde ateş ölçerle ateş kontrolü yapılarak risk grubunda olan vatandaşlar uyarıldı. Pazarcı tezgah aralıkları 3 metre olacak şekilde yeniden düzenlenerek tezgahlar arasında sosyal mesafe korunması sağlandı. Mesafenin uygun olmadığı tezgâhlarda esnaf uyarıldı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA
Pazaryerinde 2 adet ana giriş kapısı açık bırakıldı ve diğer girişler kapatılarak giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Tüm pazarcılara eldiven ve maske dağıtılarak salgına karşı tedbir almaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle yıkanarak tüketimi mümkün olmayan tüm ürünlerin ambalajlanması sağlandı. Pazarlarda ekmek satışı hijyen kuralları gereği yasaklandı. Vatandaşın ürünlerle temasının engellenmesi amacı ile ürün seçtirilmemesi sağlandı. Pazar alanına 65 yaş üzeri kişilerin ve çocukların girmemesi için gerekli denetim ve engellemeler yapıldı. Pazaryeri hoparlör sisteminden "evde kal" anonsları yapılarak vatandaş uyarıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.