İnegöl’de protokol krizi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de protokol krizi
28 Eki 2018 / Paz 17:03
/ 27.729 Kez Okundu
| |

İnegöl de kutlanan Cumhuriyet bayramı çelenk sunma törenlerinde protokol krizi yaşandı.

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl kutlanan törenleri bu yılki çelenk sunma programında yaşanan protokol krizinde  tören buz kesti.
Tören başlamak üzereyken gelen AK Parti Bursa Millet Vekili Vildan Yılmaz, Kaymakam ve belediye başkanının yanına geçti. Kaymakam Şükrü Görücü, Milletin vekiline sözlü olarak geriye yani diğer üyelerin yanın da durmasını istedi. Bu tepkiye şaşıran Milletvekili, törene katılan protokol üyelerinin bir adım önünde, Kaymakamın ise bir adım gerisinde durdu. Yaşanan protokol krizi fotoğraflara da yansıdı.

Öte yandan İnegöl’e yeni atanan Kaymakam Şükrü Görücü’nün Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’i İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’e benzettiği için böyle bir uyarıda bulunduğu öne sürüldü

PROTOKOL SIRASI NASIL OLUR ?
İl ve ilçelerde kutlanan ulusal bayramlar ve kurtuluş günlerinde tören geçitlerinde, ortada mülki amir, sağında garnizon komutanı, solunda belediye başkanı bulunur ve ayakta kabul edilerek selamlanır.
Bu törenlerde bakan, orgeneral, milletvekili gibi konumdaki şahıslar bulunsa da, tören geçidi kabul edip selamlamaz, konuk olarak bulunur


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.