İnegöl’de şampiyona için hazırlıklar başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de şampiyona için hazırlıklar başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Ara 2019 / Per 17:55
/ 1.280 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) Oryantiring takımı, 2020 yılı Nisan ayında İnegöl’de yapılması planlanan Patika-O şampiyonası için hazırlıklara başladı.

Oryantiring alanında kısa sürede elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), 2020 yılı Nisan ayında bu branşta yeni bir şampiyonayı İnegöl’e getirmeye hazırlanıyor. İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde DOSTUM organizasyonuyla yapılacak olan şampiyona, diğer Oryantiring yarışmalarından farklı olarak Patika-O (Patika Oryantiring) şeklinde gerçekleştirilecek.

PATİKA-O NEDİR?
Patika-O, İngilizce ismiyle Trail-O olarak biliniyor. Hızdan bağımsız, ama zihinsel olarak zorlu bir oryantiring türü olan bu yarışmaya, engelli ve engeli olmayan bireyler katılabiliyor. Bu yarışmada parkur bitirme süresinin bir önemi bulunmazken, harita bilgi seviyesi ve harita okuma hızı ölçü olarak kabul ediliyor. Patika adı ise yarışmacının parkur boyunca üzerinde tekerlekli sandalyenin rahatça gidebildiği bir patika üzerinde ilerleyerek hedefleri gözlemleyeceği ‘seyir’ noktalarına erişmesinden gelmektedir.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI
25-26 Nisan 2020 tarihlerinde İnegöl’de yapılması planlanan Patika Oryantiring Türkiye Şampiyonası için İnegöl Belediyesi Oryantiring Takımı, antrenörler Tarık Şeker ve Hilal Oruç nezaretinde hazırlıklarına başladı. DOSTUM ev sahipliğinde yapılacak bu önemli organizasyon sonucunda başarılı olan sporcuların belirlenerek oluşacak olan Milli Takımın, 20-24 Mayıs 2020 tarihlerinde Finlandiya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceği bildirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.