İnegöl’de şaşırtan dostluk

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de şaşırtan dostluk
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Eyl 2020 / Per 16:49
/ 2.598 Kez Okundu
| |

Hobi bahçesinin misafiri Şahin ile iki arkadaşın dostluğu görenleri kıskandırıyor. Hayvan sever arkadaşlar, Yaşar adını verdikleri kuşu ciğer vererek elleriyle besliyor. Her gün hobi bahçesine gelen Yaşar ise karnını doyuran hayvan severlerin yolunu bekliyor.

İnegöl’de hobi bahçesi bulunan Mehmet Kayhan ve Tuncay Dursun, her gün gittikleri hobi bahçelerinde yerde uçamayan yaralı şahin buldu. Yaralı hayvanı sahiplenen ve tedavi eden iki arkadaş, yaralı hayvanı bir süre ciğerle besleyerek sağlığına kavuşturdu ve doğaya saldı.

Şahin sağlığına kavuştuktan sonra iki arkadaşı bir türlü yalnız bırakmadı. Her gün bakıldığı hobi bahçesine gelen Şahin, öterek geldiğini belli ediyor. Kuşun geldiğini fark eden iki arkadaş elleriyle Şahin’i ciğerle besliyor.

Her gün sabah hobi bahçesine gelen Şahin ile iki arkadaşın arkadaşlığı görenleri şaşırtıyor. Bahçede bulunan kuşlar ile tavuklara da zarar vermeyen Şahin, bahçenin adeta bekçiliğini yapıyor. Bahçedeki hayvanları da koruyan Şahin, bahçeye yabani hayvanların girişine izin vermiyor.

Şahini her gün elleriyle beslediklerini anlatan Tuncay Dursun, “3 ay önce hobi bahçemize geldiğimde tulumbanın yanında uçamayan yaralı kuş olduğunu gördüm. Kuşu alarak kafeste bir ay boyunca kasaptan aldığımız ciğerle besledik. Sağlığına kavuşunca da doğaya saldık ama Yaşar adını verdiğimiz Şahin, bizi bırakmadı. Her sabah, bahçemize geliyor. Bize geldiğini öterek belli ediyor. Biz de kendisini ellerimizle besliyoruz. Elimizden ciğeri alan kuş, daha sonra gidiyor. Her sabah hobi bahçemize gelen Şahin’e biz alıştık, o da bize alıştı. Bahçemizde bulunan hayvanların adeta bekçiliğini yapıyor. Onlara zarar vermiyor. Yaşar, her gün yolumuzu gözlüyor. Seviyoruz onu” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.