İnegöl’de satılan bu yumurtanın tanesi 10 TL

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de satılan bu yumurtanın tanesi 10 TL
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Kas 2019 / Per 11:22
/ 9.233 Kez Okundu
| |

İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Talat Korkut, yaptığı açıklamada İnegöl’de satılan renkli yumurtaların tanesinin 10 TL olduğunu ifade etti.

İnegöl’de süs tavuğu yetiştiriciliği yapan Talat Korkut, farklı ırk tavuklardan 7 ayrı renkte yumurta üretiyor. Tanesini 10 TL’den satışa sunan Korkut, hobi değil de ticaretini yapılması halinde aylık 5 ila 10 Bin TL gelir elde edilebileceğini söyledi. Hiç yumurta yemeyen birçok vatandaşın Renkli yumurtalar sayesinde yumurta tüketmeye başladığını kaydeden Korkut, renkli yumurtaların özellikle çocukların dikkatini çektiğini belirtti.

7 AYRI RENKTE YUMURTALAR VAR
İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Talat Korkut, “Hobi olarak süs tavuğu yetiştiriyoruz. Süs tavukları Amerika’dan geliyor. Çeşit çeşit tavuklarımız var. Bu tavukların yumurtaları renk renk. Yeşil, sarı, gri, çikolata gibi renkleri var. 7 ayrı çeşit renkte yumurtalar oluyor. Protein oranı diğer beyaz renkteki yumurtalara göre biraz daha fazla” dedi.

YUMURTA YEMEYENLER ARTIK YİYOR
Renkli yumurtaların çocukların dikkatini çektiğini belirten Korkut, “Yumurtayı sevmeyen veya alerjisi olan çocuklar, renginden dolayı yumurtaları tüketmeye çalışıyorlar. Biz bu işi hobi olarak yapıyoruz” diye konuştu.

TANESİ 10 TL
Yumurtaların tanesinin 10 TL’ye satıldığını kaydeden Korkut, “Maran ırkının çikolata renginden yumurtası var. Bu da çok dikkat çekiyor. Farklı ırkları eşleştirdiğimiz de yumurtaların renkleri değişiyor” ifadelerini kullandı.

AYLIK GELİR
Tavuk fiyatların 250 ila 500 TL arasında değiştiğini aktaran Korkut, “Yumurta verimleri bir tavuğun yıl 150 tane yumurtluyor. Eğer mantıklı üretim yapılırsa 100 tavuktan 500 yumurta üretilip, 5 ila 10 bin TL arasında gelir sağlanabilir. Böylelikle iyi bir gelir kaynağı olabilir” dedi.






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.