İnegöl’de seferberlik başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de seferberlik başlıyor
20 Şub 2018 / Sal 17:00
/ 3.494 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı okuma yazma seferberliği, İnegöl’de de hayata geçirildi. Çalışma kapsamında kentte okuma-yazma bilmeyenler için kurslar açılacak.

Okuryazarlık Seferberlik Yürütme Kurulu, ilk toplantısını Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Lisesi’nde gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ın başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Müftüsü Kazım Güzel ile Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Ülkemizde bugüne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Bilican, “2017 yılı TÜİK verilerine göre; 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerindedir. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2 milyon 462 bin 613’ü (% 4,09) halen okuma yazma bilmemektedir.”

“Bu amaçla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde ‘Okuryazarlık Seferberliği’ başlatılmıştır. Bu kapsamda Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ilçemizde de Kaymakamımız başkanlığında Okuryazarlık Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturuldu.”

“Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kurslara okuma yazma bilmeyen yetişkinler hangi yaşta olursa olsun katılabileceklerdir. Kurslara katılmak isteyenler 1 Mart’a kadar okullarımıza ve Halk Eğitim Merkezine müracaat edeceklerdir.”

“Kursiyerlerimize okullarımızda sınıf ortamları hazırlanarak öğretmenler görevlendirilecek. Okuryazarlık Seferberliğinin ilk dönemi 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır. 05 Mart tarihinde kurslarımız başlayacak. Kurslarımız, çalışma takvimine göre 11 Mayıs 2018’de bitecek. 1.Kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere okuryazarlık belgesi verilecek. Kurslar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü organizasyonunda yürütülecek. Okuma yazma seferberliği, yıl boyunca sürecek” diye konuştu.

1 KİŞİ OLSA BİLE KURS AÇILACAK

Bilican, kırsal mahallelerde 1 kişi dahi müracaatta bulunsa kurs açılacağını ve eğitim verileceğini söyledi. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bu eğitim yılında 32 adet okur-yazarlık kursu açtığını ve 344 kursiyerin bu kurslara katıldığını belirtti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.