İnegöl’de şeftali hasadı başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Haz 2020 / Pzt 14:51
/ 5.248 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bugün itibari şeftali üretimin başladığını ifade eden Ziraat Odası Sezai Çelik toplam 40 bin ton şeftali hasadı yapılacağını vurguladı. İsaören Kırsal Kalkına Kooperatif Başkanı Erhan Ulu ise hedeflerinin Rusya pazarı olduğunu söyledi.

İnegöl’de 40 bin ton şeftali üretildiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik “İsaören Mahallemiz İnegöl’ün lokomotif mahallelerinden biri. Burada 6 bin ton şeftali üretiliyor. İnegöl geneline baktığımız zamanda 40 bin ton şeftali üretimi yapmaktayız.  Şeftali fiyatların ürünün durumuna göre 4 lira 5 lira yapmakta kilosu.  İnegöl’deki şeftalinin bir özelliği raf ömrü 3-4 gün daha fazla.  Bu sebeple talep görüyor. Bu hasadın hayırlı olmasını diliyorum.  Bu bir başlangıç bizde çeşit bolluğu olduğu için Eylül ayının sonuna kadar şeftali hasadı devam ediyor.”

PAZARDA DARALMAYI AŞTIK
İhracat pazarındaki daralmayı aştıklarını ifade eden Çelik “Avrupa ülkeleri olabilir, Rusya olabilir. Biliyorsunuz özellikle Arap yarım adasına ihracatımız vardı ama oradaki durumu biliyorsunuz.  Pazarda bir daralma söz konusu ama bunu aştık inşallah.”

TARIMIN ÖNEMİ ARTTI
Koronavirüs ile birlikte tarımın önemi arttığını ifade eden Sezai Çelik “Koronavirüs ile birlikte devletimizde hükümetimizde tarımın ne kadar önemli olduğunu anladı.  İnşallah bu sonuna kadar böyle devam eder. “

HEDEF RUSYA PAZARI
İsaören Kırsal Kalkına Kooperatif Başkanı Erhan Ulu ise Rusya pazarına açılma hedeflerinin olduğunu ifade ederek “Bizim bu bölgemizde üretilen şeftali diğer bölgelerde üretilen şeftalinin raf ömründen 3-4 gün daha fazla oda buradaki iklimden kaynaklanıyor. Bugün erkenci şeftali hasadına başladık. Şuanda birkaç ihracatçı arkadaş ile görüşmeye başladık.  Karadeniz bölgesinden gelen tüccarlarımız var.  Onlara buradan şeftali gönderirsek onlar Rusya pazarına daha kolay ürün gönderiyor. Onlar ile irtibatlıyız şuanda. Nasipse bu sene ürünümüz bol.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.