İnegöl'de Siyanürle Altın Arama Tepkileri Sürüyor: Köylüler Eyleme Hazırlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Haz 2024 / Cum 18:29
1 dk okuma / 2.607 Kez Okundu
| | |

İnegöl'ün köylerinde siyanür kullanılarak altın aranmasına karşı tepkiler büyüyor. Köylüler ve sivil toplum kuruluşları (STK'lar) bu duruma karşı tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Yarın, altın aranması planlanan köylerde büyük bir protesto eylemi gerçekleştirilecek.

 

Doğader İnegöl Temsilcisi Bengül Kavlan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli basın mensupları ve İnegöl halkı, İnegöl ilçemizde başta Eymir, Sülüklügöl, Kurşunlu, Süpürtü, Babaoğlu ve Küçükyenice mahallelerini etkileyecek olan altın madeni projesine karşı bir protesto düzenleniyor. Çevreye, toprağa ve suya zarar vereceği düşünülen bu projeye karşı sesimizi duyurmak için 29 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'de Eymir köy meydanında bir basın açıklaması ve protesto etkinliği gerçekleştirilecektir."

Kavlan, köy halkı ve doğaseverlerin desteklediği bu etkinliğe katılımın büyük önem taşıdığını belirtti. Eymir köyünden Ayşegül'ün sözlerine de yer veren Kavlan, "Çevre katliamına engel olabilmemiz için, köyümüzün ve çocuklarımızın geleceği için, katılımınız bizlere ve köy halkına güç verecektir," dedi.

Doğayı koruma adına yapılacak bu etkinlikte, topraklarını, sularını ve doğalarını seven tüm halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız. İnegöl'de madene ve siyanüre hayır demek için bir araya geliyoruz.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.