İnegöl’de şok olay, imamı camiden kovdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
19 Eyl 2018 / Çar 17:19
/ 34.840 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bulunan Halitpaşa Camisi imamı Nuri Kaçan, cami yaptırma derneği başkanı tarafından camiden kovuldu sebebi ise dernek başkanının camiye hemşerisini getirmek istemesi.

Adem Demir / Özel Haber / İnegöl Online
Halitpaşa Camisi’nde görevli imam Nuri Kaçan’ın, Cami Yaptırma Derneği Başkanı tarafından camiden kovulduğu iddia edildi. Başkanın ayrıca imamın kullandığı lojman için yüksek kira talep ettiği ileri sürüldü. İddiaya göre; İmamın kovulma sebebi, başkanın camiye imam olarak memleketlisini getirmek istemesi.

KENDİNİ CAMİNİN SAHİBİ Mİ ZANNEDİYOR?

Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Halitpaşa Camisinde skandal bir olay yaşandı. Kendisini caminin sahibi olarak gören Cami Yaptırma Derneği Başkanı, iddiaya göre kendi memleketlisini camiye imam olarak getirmek için camide imamlık yapan Nuri Kaçan’ı camiden kovdu.

GİTSİN DİYE BASKI YAPIYOR

İddialar bununla sınırlı değil. İmamın camiden gitmesini isteyen dernek başkanı, ayrıca imama karşı baskı ve yıldırma unsuru olarak imamın kullandığı lojmanı kullanıyor. Başkanın yüksek kira talep ettiği iddia edildi.

MÜFTÜLÜK İNCELİYOR

Patlak veren skandalın ardından İlçe Müftülüğü ise konuyla alakalı araştırma başlattı. Konu hakkında görüştüğümüz İlçe Müftüsü Kazım Güzel, iddiaların kendilerine iletildiğini belirterek, konu hakkında çalışma yapıldığını ve çalışmanın tamamlanmasının ardından gereğinin yapılacağını dile getirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.