İnegöl'de sosyal konut projeleri nerede yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de sosyal konut projeleri nerede yapılacak
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eyl 2022 / Cum 18:40
/ 7.697 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz'' dediği projenin açıklanmasına 4 gün kaldı.TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları ve detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki hafta açıklanacak. Peki, TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir? İnegöl'de sosyal konut projeleri nerede olacak? İşte detaylar...

TOKİ başvuruları ne zaman olacak? Başvurular başladı mı? soruları gündemde yer alırken yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili açıklama yapmıştı.

Erdoğan açıklamasında, "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz" demişti.

TOKİ sosyal konut projesi için bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Kurum, TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları ile ilgili, "30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak" dedi. Sosyal konut projesi 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

Proje detayları ise şu şekilde olacak;

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Planlanan bu proje ile vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olması sağlanacak. İstanbul'da geliri 16 bin TL, diğer illerde ise 14 bin TL altında olanlar ve evi olmayanlar sosyal konuta başvuru yapabilecek.

240 aya varan vade imkânın sağlandığı projede aylık taksitler asgari ücretlilerin ödeyebileceği düzeyde tutulacak. Konutun yanında hazine arazileri de uygun ödeme şartları ile satışa sunulacak. Altyapılı arsasını olan vatandaş evini yaptırabilecek. Öte yandan üretim ve istihdamın desteklenmesi için ihtiyaç duyulan yerlerde sanayi siteleri inşa edilecek.

Böylece küçük ve orta ölçekli işletmelerin kira öder gibi işyeri sahibi olması da sağlanacak.

OFİSLER DE KONUTA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Dar gelirli vatandaş için sosyal konut projeleri yapılırken, Emlak Konut eliyle de orta ve orta üstü gelir grubunda olan vatandaş için yeni bir kampanya düzenlenecek. Geçmişte de yapılan bu kampanyalarla konut kredi faizleri yüzde 1'in altına indirilmiş, peşinatlar yüzde 5-10 seviyesine çekilmişti. En son yapılan kampanyada ev alan vatandaşın taksitleri 2 yıl ertelenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Şimdi vatandaş merakla yeni kampanya koşullarını bekliyor.

Bakan Kurum'un açıkladığı 3'lü çözüm paketinden sonuncusu ise ofislerin konuta dönüşümü. Bakanlık boş bekleyen ofis binalarının konut olarak kullanımı için yönetmelik değişikliği yaptı. İstanbul'da satılamayan veya kiralanamayan yaklaşık 1.5 milyon metrekare, ülke genelinde ise 4 milyon metrekare ofisin, talep edilmesi halinde konuta dönüşebilmesinin yolu açıldı. Tüm arz fazlası dönüşürse İstanbul'da 10 bin, toplamda 50 bin yeni konut piyasada olacak.

İNEGÖL'DE SOSYAL KONUT PROJELERİ NEREDE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki hafta açıklanması beklenen 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi yaklaştıkça söz konusu projenin İnegöl'de nerede yapılacağı da merak konusu oldu.Merakla beklenen projeye başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Projenin detayları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından kesinleşecek. Öte yandan projenin mevcut yapılan 3. etap TOKİ konutlarının yan tarafına yapılması bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.