İnegöl’de sosyal mesafeye uyan yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de sosyal mesafeye uyan yok
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Nis 2020 / Pzt 19:46
/ 18.911 Kez Okundu
| |

Yetkililer sosyal mesafenin önemini anlatadursun İnegöl’de ise sosyal mesafeye umursayanlar had safhada.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yapmıştı. 3 adım kuralına uymayanlara ceza verileceğinin açıklamıştı.

İnegöl’de durumun ciddiyetinin farkında olmayan vatandaşlar tehlike oluşturmaya devam ediyor.

İNGAZ’da fatura ödemek isteyen vatandaşların kuyruğu yola kadar uzanırken sosyal mesafe uyulmaması ise dikkat çekti.

‘Sosyal mesafe’ Corona Virüs salgının ardından hayatımızın en önemli uyarılarından biri haline geldi. Peki, sosyal mesafe ne demek?
Bugüne kadar yansıyan tüm bilimsel tespitlere göre Corona Virüs (Covid 19) öksüren, hapşıran kişiden çıkan damlacıkların solunması; elle ağız, burun, göze teması yoluyla virüsün yayıldığını gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü, Corona Virüs’ten korunmak için temel önlemler arasında sosyal mesafeyi korumayı da ekliyor.

SOSYAL MESAFE NE DEMEK? *
Peki, sosyal mesafe nedir? Sosyal mesafe virüsün bulaşma fırsatlarını azaltmak için hasta insanların sağlıklı insanlarla yakın temasa girmesini önlemeyi amaçlayan bir halk sağlığı uygulaması. Grupla yapılan etkinliklerin iptali, kamusal alanları kapatma gibi büyük ölçekli önlemlerin yanı sıra bireysel olarak da kalabalıklardan kaçınmak için kişisel kararları kapsayabiliyor.
 
Bilim insanları Corona Virüs taşıyan bir kişinin virüsü ortalama 3,3 kişiye bulaştırdığını tahmin ediyor. Bu sayı artıyor olabilir ki bir de Süper Taşıyıcılar var. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü mümkün olduğunca evden dışarı çıkmamayı; en az 1 metrelik mesafeyi korumayı öneriyor. Kimi uzmanlar bu mesafe için 2 metre uyarısı yapıyor.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.