İnegöl'de üreticiler isyanda! Tarlada 3, pazarda 15 lira

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de üreticiler isyanda! Tarlada 3, pazarda 15 lira
#İnegöl | İHA
08 Ağu 2022 / Pzt 11:09
/ 6.139 Kez Okundu
| |

İnegöl'de bu yıl rekolte fazlası veren şeftali çiftçinin elinde kaldı. Şeftali, yaşanan bolluk nedeniyle tarlada kilosu 3, pazarda ise 10 TL’den satılırken, üreticiler fiyatların düşmesine isyan etti.

Şeftali fiyatları üzdü
Çiftçi Pervin Baydar şunları söyledi "Çiftçiyi mahvettiler. İlaca ayrı para, mazota ayrı para, suya ayrı para. Her şeye zam oldu ama bu çiftçinin hali ne olacak bilmiyorum. Yani hiçbir şey yok. Hiçbir şey kazanamıyoruz. Günden güne fiyatları düşürüyorlar. Yani 6-7 lira ile başlayıp şu anda 3-4 liraya şeftali gidiyor. Yazık, günah. Biz pazardan bunu 15-20 liradan alıyoruz. İşçi ayrı para. Her şeyin fiyatı artıyor. Ama bu şeftali nedense yerinde sayıyor. Geçen sene şeftali yok dedik. Bu sene şeftali var ama yine aynı. Bizim için hiçbir şey değişmiyor. Halimizi de görüyorsunuz" dedi.

Soğuk hava depoları zor durumda
İsaören Mahallesi Kırsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "Şeftali hasadımızın yaklaşık yüzde 50’sini bitirmiş bulunmaktayız. 15 Eylül’e kadar da hasadımız devam edecek. Şu anda geldiğimiz noktada şeftalinin kilosu 3 lira, aroma ise 2 liraya alıcı buluyor. Biz bu şeftaliyi daha önceki yıllarda fiyatlar biraz düştüğünde soğuk hava depomuza çekiyorduk. Burada belli bir süre beklettikten sonra tekrar piyasaya sürüyorduk. Lakin şu anda soğuk hava deposundaki girdi maliyetlerinin çok aşırı yükselmesinden, elektriğe yüzde 150 civarında zam gelmesinden dolayı şu anda üreticimiz ürünlerini soğuk hava deposuna da koyamıyor. Çünkü soğuk hava deposunun maliyetleri de yükseldi. Bu yüzden devlet büyüklerimizin kooperatiflere bir el atmasını istiyoruz. Çiftçimize destek olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.