İnegöl’de vakalar korkutucu boyutlara ulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de vakalar korkutucu boyutlara ulaştı
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Eki 2020 / Sal 17:16
/ 14.150 Kez Okundu
| |

İnegöl’deki vaka sayılarının ciddi bir şekilde artması sonucu, vatandaşlar korona virüs şüphesiyle Devlet Hastanesine akın ediyor. Test yaptırmak isteyen kişiler Pandemi Polikliniği önünde uzun kuyruklar oluştururken; Kentteki vaka yoğunluğu ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasındaki haritaya yansıdı. Kent adeta kırmızıya boyandı. Günlük 500’e yakın testin yapıldığı İnegöl’de, yetkililer vaka sayılarını açıklamaya yanaşmıyor.

Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de vakalarda artış yaşanıyor. Vaka sayılarının artması ile insanlar ister istemez korkuya kapılarak test yaptırmak için hastaneye başvuruda bulunuyor.
 
Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Pandemi Polikliniği önünde test yaptırmak için bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.
 
Gerek hasta ve hasta yakınları, gerekse hastanedeki yoğunluğun azaltılması, temas ve bulaş riskinin en aza indirilmesine katkı sağlayan pandemi polikliniğine giriş çıkışlar ayrı olan kapıdan yapılıyor. Test yaptırmak isteyen hastalar ise pandemi servisi önünde bulunan çadırın içinde misafir ediliyor.
 
Kentteki vaka artışı ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasındaki haritaya yansıdı. Haritada İnegöl’deki vaka yoğunluğunun merkezde olduğu görülüyor. Kent adeta kırmızıya boyandı.
 
Kaymakam Şükrü Görücü, Testi pozitif çıkan hastaların temas ettikleri kişileri söylemekten kaçınmalarının vaka artışına neden olduğunu söyleyerek; maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
 
Vaka sayısında ciddi artış olduğunu belirten Kaymakam Görücü, “İlimizde ve ilçemizde son günlerde vaka sayıları epey artmış durumda. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına vatandaşların mutlaka riayet etmesi gerek. Kış dönemine giriyoruz. Açık ve kapalı alanlarda kurallara mutlu uyulması gerekiyor. Bu savaşı kazanmanın yolu kurallara uymaktan geçiyor. Vakalarda şuanda ciddi artış var. Denetimlerimizi arttırıyoruz ama tedbiri herkesin alması gerek. Testi pozitif çıkan hastalar temas ettikleri kişileri söylemekten kaçınıyor ya da çalışmaya gidiyor. Bu yapılan yanlışlar daha çok insanın hasta olmasına neden oluyor.” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.