İnegöl’de Veliler İsyanda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Veliler İsyanda
 :
/ 3.185 Kez Okundu
| |

Çocukları Gaziosmanpaşa İlkokulunda eğitim gören bazı veliler, ücretli öğretmen mağduriyeti yaşadıklarını aktardılar. Veliler, çocuklarının bir eğitim öğretim yılının boşa geçtiğini kaydettiler.

Gaziosmanpaşa İlkokulu önünde toplanan 2-B sınıfı velileri, ücretli olan sınıf öğretmeninin okulu aksattığını, çocuklarının 4-5 aydır doğru düzgün eğitim alamadıklarını kaydettiler. 
 
4-5 AYDIR EĞİTİM ALMIYORLAR
Veliler adına konuşan Aysun Ataç; “Çocuklarımızın eğitimi eksik. Sınıf öğretmeni bir sene boyunca yok desem yeri var. Çocuklarımız okula gidemiyorlar. Düzgün bir öğretmen talebinde bulunuyoruz. Müdürümüzle görüştük. Fakat sonuç çıkmadı. 4-5 aydır çocuklarımız doğru düzgün eğitim alamadılar. Nasıl bir notla karne verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmadık. Onu da düşündük. En sonunda yerel basına başvurduk. Başka türlü sesimizi duyuramayacaktık” dedi.
 
SENEYE İYİ ÖĞRETMEN İSTİYORUZ
Bir diğer veli Çiğdem Sevinç de; “Dönem başından beri eğitim sorunu oldu. Atamayan öğretmenler var bir tane öğretmen getirip bu sınıfı vermek çok mu zor? 22 öğrenci doğru dürüst eğitim alamadı. 4 aydır öğretmeni doğru dürüst olmayan sınıftan başka sınıflara dağıtımı yapılsın istedik ama bizi dinlemediler. Çocuklarımız daha önceden dağıtımı olsaydı sınıflarına adapte olurlardı. Son iki hafta da sınıf dağıtılıyor. İki hafta da çocuk verim alabilir mi? İki hafta boyunca ancak okula gidip gelir öğrenciler. Bu sene çocuklarımız sınav falan olmadılar. Bu sene zaten bitti. Seneye adam akıllı bir öğretmen istiyoruz. Herkes bizi duysun. Sınıf öğretmeni 5 gün geliyor, 10 gün gelmiyor, 3 gün geliyor 1 gün gelmiyor. Çocuklar artık ‘bence bu gün öğretmenimiz okulda yoktur’ diyerek okula gitmiyorlar” diye konuştu.
 
ÖĞRETMENİN İLİŞİĞİ KESİLDİ
Okul idaresinin sorunu çözme adına öğrencileri farklı sınıflara dağıttığı ve sene sonuna kadar öğrencilerin derslere bu şekilde devam edeceği kaydedildi. Ayrıca ücretli öğretmenin okulla ilişiğinin kesildiği de öğrenildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.