İnegöl’de yasak ama Kaymakamlık dağıtıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de yasak ama Kaymakamlık dağıtıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Tem, 2020 / Paz 17:07
/ 7.312 Kez Okundu
| |

İlçe Kaymakamlığı 2020 yılı kışı için kömür dağıtımına başladı. Valiliğin İnegöl’de kömür yakma yasağının başladığı yılda, Kaymakamlığın kömür dağıtımına başlaması kafa karıştırdı.

KAYMAKAMLIK BAŞLADI

2020 yılı için ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde ikamet eden muhtaç vatandaşlara yönelik kömür dağıtımı, bugün başladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında ailelere, hane başı 500 ile 750 kg arası kömür dağıtılacak. Kömür dağıtımı; ilçe merkezinde başlarken; kırsal mahallelerde de dağıtım yapılacak.

KÖMÜR YASAĞI NE OLDU?

Bursa Valiliği Ekim ayında aldığı kararla Bursa’da İnegöl’ün de içinde bulunduğu 11 ilçe için ısınma amaçlı katı ve sıvı yakıt kullanımını 1 Kasım 2019’da sonlandırmıştı. 1 Kasım 2020’ye kadar da doğalgaz kullanmayanlara süre tanınmıştı. Ancak Kömür kullanımının yasaklandığı İnegöl’de kömür dağıtımı da şaşkınlıkla karşılandı.

VALİLİĞİN KARARI VARDI

Valilik Ekim ayında; “İlimiz Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, İnegöl, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, İznik ve Yenişehir İlçelerine bağlı iç ve dış mahallelerindeısınma amaçlı olarak katı ve sıvı yakıt kullanımının sonlandırılarak alternatif temiz yakıt ( doğalgaz, güneş, jeotermal, ısı pompaları ve yenilenebilir enerji kaynakları) kullanımına geçilmesine, yukarıdaki ilçelerin iç ve dış mahallelerinde doğalgaz isale hattı geçerek iç tesisatları döşenmiş durumdaki ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanımına 01 Kasım 2019 tarihinden itibaren başlanmasına, yukarıda verilen ilçelerin iç mahallelerinde doğalgaz isale hattı geçmiş ancak ev ve işyerlerinde henüz iç tesisat döşenmemiş yerlerde 01 Kasım 2020 tarihine kadar iç tesisat döşenerek doğalgaz kullanımına başlanmasına ayrıca, yukarıda verilen ilçelerin iç mahallelerinde doğalgaz hattı İMÇK Kararından sonra geçecek cadde ve sokaklarında ise isale hattı geçtikten sonra iç tesisatın 1 yıl içerisinde döşenerek doğalgaz kullanımına başlanmasına karar verilmiştir” açıklamasını yapmıştı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.