İnegöl'de Yaşam Maliyeti 2 Asgari Ücrete Yaklaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Haz 2024 / Sal 11:24
2 dk okuma / 3.941 Kez Okundu
| | |

İnegöl'de artan enflasyon ve ekonomik kriz, yaşam maliyetlerini hızla yükseltiyor. Asgari ücretle geçinmek imkânsız hale gelirken, kira ve gıda fiyatları vatandaşın belini büküyor. İnegöl'de 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2 asgari ücreti zorluyor. Detaylar için okuyun.

İnegöl’de yaşamanın maliyeti her geçen gün artarken, asgari ücret ile geçinmek ise imkânsız bir hale geldi.

4 kişilik bir ailenin İnegöl’de yaşayabilmesi için gereken ücret 2 asgari ücrete yaklaştı.

Ocak ayında yapılan zam sonrası 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret günden güne yükselen fiyatlar karşısında eridi, dört kişilik bir ailenin sağlıklı gıda alabilmek, sadece işe gidip gelebilmek ve faturalarını ödeyebilmek için gözden çıkarması gereken miktar iki asgari ücrete yaklaştı.

KİRA FİYATLARI CAN YAKIYOR

İnegöl’de kiralık dairelerin azlığından dolayı kira fiyatları,  temel giderlerde aslan payını alıyor. İnegöl’de ortalama bir dairenin aylık kira fiyatı 13 bin 500 TL’yi buluyor.

MARKET İÇİN ORTALAMA 14 BİN 500 TL

Öte yandan 4 kişilik bir ailenin ortalama market masrafı ise 14 bin 500 TL olarak dikkat çekerken mevsimsel şartlara göre ortalama Pazar masrafı ise  2 bin TL.

FATURALAR 2 BİN TL’Yİ BULUYOR

Ortalama 4 kişilik bir ailenin kullanıma göre iletişim maliyeti en az 900 TL’yi bulurken, elektrik faturası ortalama 400 TL, su 350 TL, doğalgaz faturası ise ortalama 400 TL

İNEGÖL'DE YAŞAMANIN MALİYETİ 32 BİN TL

İnegöl’de bir aylık ailenin 32 bin 50 TL olarak hesaplanırken buna ulaşım dahil edilmedi. Akaryakıta gelen son zamlardan sonra, yakıt giderleri  ya da toplu taşıma giderleri aile bütçesine ciddi bir yük oluşturmakta. İnegöl’de toplu taşımada tam abonman 12 TL iken öğrenci abonmanı ise tek biniş için 6 TL.

İNEGÖL’DE ORTALAMA MAAŞI 25 BİN 000 TL

Öte yandan İnegöl’de ortalama bir işçinin maaşı ise 25 bin TL, 4 kişilik bir ailede bu ekonomik şartlarda tek bir maaşla geçinmenin imkânsız olduğunu gözler önüne seriyor. 

Şubat 2024’te bu maliyet 30 bin TL iken Ekim 2023’te ise bu maliyet 20 bin TL idi.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.