İnegöl’de yeni mobilya sanayi sitesi kurulacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de yeni mobilya sanayi sitesi kurulacak
#İnegöl | Haber Merkezi
15 May 2019 / Çar 18:57
/ 26.141 Kez Okundu
| |

İnegöl Online ve Genç Gazete sosyal medya hesaplarında ortak yayınlanan İnegöl’de Ramazan programının konuğu İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan oldu.

Yeni fuar alanının mutlaka yapılacağını ifade eden Özcan Ayhan, "MODEF olarak yaptığımız toplantıda yeni fuar alanı konusunu masaya yatırdık. Yeni fuar alanını mutlaka yapacağız. Projesini yeniden revize ediyoruz. Tek katlı olarak planlayacağız. Mobilyacılarımız artık yeni bir fuar binası istiyor. Yeni fuar alanı yapıldığında şehir dışından da katılımcılar alacağız. İnegöl Mobilyası'na değer katacak bir proje olacak. Fuar sayısı ise 2 olarak kalacak. İnegöl'de yapılan fuarlar ciddi anlamda ziyaretçi getiriyor. Fuar alanının 1'e düşmesi zarar verir. Bu konunun artık gündeme gelmesine gerek yok. Yılda 2 fuar yapmaya devam edeceğiz.”

YENİ SANAYİ SİTESİ YAPILACAK

2. OSB’de küçük ölçekli mobilyacılar için sanayi sitesi yapacaklarını ifade eden Ayhan “Şuan Hamzabey OSB’de 40-50 tane faal firmamız var OSB tam bittiğinde 100’e yakın firmamız olacak orada. Fakat 1. Etapta boş alan yok boş alanlarda sahipli alanlar. Biz hem Alper başkanımıza hayırlı olsuna gittiğimiz de Alinur başkan zamanında talep ettiğimiz sanayi sitesi için yer talebinde bulunmuştuk orada. Bin metre 2 bin metre gibi esnafımıza kendini geliştirmek isteyen mobilyacılarımıza mini fabrikalar, küçük fabrikalar yapmak istiyoruz.  Planlı projeli Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi yapmak istiyoruz.  Teşhir alanları ile malzemecilere verilecek alanları ile ortak servis ağı bulunacak bir sanayi sitesi düşüncemiz var. Bu düşüncemizi Alper Başkanımıza ilettik oda seçim beyannamesine zaten yazmıştı. Yakın zamanda OSB yönetimine de gideceğiz, İTSO başkanımıza da anlattık projemizi oda sıcak bakıyor. “

MOBİLYACILARI MÜLK SAHİBİ YAPACAĞIZ

İnegöl’deki mobilyacıları mülk sahibi yapmak istediklerini belirten Ayhan “Bu projede İnegöl’ün milli projelerinden biri olarak düşünüyorum. Talep var bu projeye çünkü sanayide kiralar yüksek, biz mobilyacılarımızın mülk sahibi olmasını istiyoruz. Biz bu işe soyunduk şehrin dinamikleri bu işlere sıcak bakıyor. Kamulaşma bitince insanlara yerleri bitirip teslim etmek istiyoruz.”

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.