İnegöl’de yetimler için hatıra ormanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de yetimler için hatıra ormanı
13 Nis 2019 / Cmt 19:19
/ 2.771 Kez Okundu
| |

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği ile MÜSİAD İnegöl Şubesi ortaklığında oluşturulan ‘Yetim Hatıra Ormanı’na ilk fidanlar çocukların elinden toprakla buluştu.

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği ile MÜSİAD İnegöl Şubesi ortaklığında, Boğazköy Barajı yakınlarında ‘Her yetimin dikili bir ağacı olsun’ sloganıyla ‘Yetim Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Fidanlar toprakla buluşurken; yetimlerin ormanına 410 adet fidan dikildi. 

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı yaptığı açıklamada; Şuan dünyada 400 milyon civarında yetim bulunmaktadır. Bu yetimlerin büyük bir çoğunluğu İslam dünyasındadır. Doğal afetler ve savaşlar sonucunda yetim kalan çocuklarımız kendilerine sahip çıkılmasını beklemektedir. Bizim sahip çıkmadığımız yetimlere başkaları sahip çıkmaktadır. Onları, ya insanlık dışı anlayışlara mahkum etmekte yada kendi çıkarlarına alt etmek için yetiştirmektedirler.”

“Şunun farkında olalım ki Hristiyan dünyası bizden çok daha fazla yetime sahip çıkar durumdadır. Yetime sahip olmalarından dolayı dünyaya da hükmeder durumdadırlar. Biz İHH olarak bugün tüm dünyada 94 bin yetime sahip çıkabilmekteyiz. Elbette bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bizler de İnegöl İHH olarak 1200 tane yetim çocuğumuzu himaye etmekteyiz. İstedik ki onlar adına bir hatıra ormanı oluşturalım. Bu projede yer alan MÜSİAD İnegöl Şubesine, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yetim gülerse dünya güler” dedi. 

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel ise Vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak, ormancılığın tanıtımına katkı sağlamak, yetim çocukların hem çevreye katkı sağlamaları, hem de yeşil bir doğa çalışmaları içerisinde filli olarak bulunmalarını sağlamak için ‘Yetim hatıra ormanı’ oluşturduk. Yetimler bizlere Allah’ın birer emanetidir. Anlayışı ile yola çıktık. İnegöl İHH ile yaptığımız istişareler sonucunda küçük de olsa bu hatıra ormanını oluşturma kararı aldık ve bu günde oluşturduk. Mutluyuz. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.