İnegöl’de YKS heyecanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de YKS heyecanı
30 Haz 2018 / Cmt 13:14
/ 2.093 Kez Okundu
| |

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri de dışarıda dua okuyup heyecanla sınavın sona ermesini bekledi.

İki gün sürecek olan YKS’nin ilk oturumu bugün saat 10.15’te başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okula gitmeye çalışan öğrenciler, geç kalmamak için adeta zamanla yarıştı.
Okul önlerine kadar aileleriyle gelen öğrenciler, saat 10.00'dan önce sınıflara girerken, veliler de okul önlerinde bulunan park ve gölgelik alanda sınavın bitmesini bekledi. Bazı veliler Yasin okuyup dua ederken, bazı veliler de diğer öğrenci velileri ile sohbet edip heyecanını dindirmeye çalıştı.
 
İKİNCİ OTURUM YARIN YAPILACAK
YKS kapsamında üniversite adayları bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girdi. Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı ise yarın 10.15’te başlayacak. Bu oturumda adaylara Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler-1, sosyal bilimler-2, matematik ve fen bilimleri olmak üzere toplam dört alt testten oluşan bir kitapçık verilecek. Sınav, her testten 40’ar soru olmak üzere toplam 160 sorudan oluşacak. Sınav, 180 dakika sürecek. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı ise yarın saat 15.45’te başlayacak. Sınav 120 dakika sürecek.

7 BİN 482 ADAY TER DÖKÜYOR
Sınavdan bahseden Canbolat, “İnegöl ilçemizde sınava 7 bin 482 aday katılıyor. Bunlardan üçü özel (engelli) aday. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere 2 gün sürece sınavlarda yayınlanan sınav kuralları geçerli olacak” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.