İnegöl’de YKS Heyecanı Başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de YKS Heyecanı Başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Haz 2024 / Cmt 09:14
2 dk okuma / 2.804 Kez Okundu
| |

İnegöl’de YKS heyecanı başladı. Aileler ve öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okulların olduğu alana gitmeye başladılar.

Bugün Türkiye genelinde 3 milyon aday, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanını yaşıyor. İnegöl’de de üniversite hayali kuran öğrenciler, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın etti. Üç oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan YKS, adaylara üniversite kapılarını aralayacak.

İNEGÖL’DE YKS MARATONU

İnegöl’deki öğrenciler bugün ve yarın YKS’nin zorlu maratonuna katılacak. Sınav, adayların sınav giriş belgeleri ve fotoğraflı kimlik kartları ile katılacağı üç oturumdan oluşuyor. Sınav sonuçları ise 17 Temmuz’da açıklanacak.

245 SINAV MERKEZİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bu yıl YKS, Türkiye genelinde 245 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav güvenliğini sağlamak amacıyla toplam 63 bin 463 emniyet personeli görev yapacak. Ayrıca, yapılan yeni düzenlemeyle ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre verilecek.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT)

İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün saat 10.15’te başlayacak. Adaylara, 120 soru için 165 dakika süre tanındı. Bu oturum, adayların üniversite hayaline ilk adımı atmalarını sağlayacak.

ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) VE YABANCI DİL TESTİ (YDT)

Yarın yapılacak ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 160 soru için 180 dakika süre verilecek. Aynı gün gerçekleştirilecek üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45’te başlayacak ve adaylara 80 soru için 120 dakika süre tanınacak.

İNEGÖL’DE YKS HEYECANI VE SINAV SÜRECİ

İnegöl’deki öğrenciler, hayallerindeki üniversiteyi kazanmak için YKS maratonunda ter dökecek. Sınav sürecinde, öğrencilerin tüm belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmaları büyük önem taşıyor.

Okullar bölgesinde ise sabahın erken saatlerinden itibaren hareketlilik başladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.