İnegöl’deki barajlarda su seviyesi dibe vurdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’deki barajlarda su seviyesi dibe vurdu
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Ara 2019 / Per 11:34
/ 2.770 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bulunan Babasultan ve Boğazköy barajlarındaki su seviyesinin ani düşüşü çiftçileri tedirgin etti. Hava şartların yağışlı olmaması ve barajları işleten şirketlerin elektrik üretimi nedeniyle kapakları açmasıyla, su seviyeleri adeta dibe vurdu. Bu durumu göre vatandaşlar büyük endişe yaşadı.

Babasultan mahallesi yolu üzeri, Bursa-Ankara karayolu kenarında yıllar önce inşa edilerek İnegöllü çiftçilere hizmet vermeye devam eden Babasultan ile Boğazköy ile Hamzabey mahalleleri arasındaki İnegöl-Yenişehir yolu yanındaki Yenişehir ilçesi çiftçilere hizmet vermeye devam eden Boğazköy barajındaki su seviyesi dibe vurdu. Barajlardaki seviyelerin düşmesiyle, içlerindeki yollar, köprüler ile ağaçlar gün yüzüne çıkarken, bu durumu gören vatandaşlar şoke oldu.

SEVİYE YÜKSELİR DİYE ÜMİT EDİYORUZ

Konuyla alakalı açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yılın en kurak döneminin yaşandığını belirterek, “Yıl sonu geldiğinde barajlarımızda gözle görülür bir şekilde su seviyesi düşüşü yaşanıyor. Çiftçilerimiz biraz endişe etmiş olabilirler. Barajları işleten şirketlerin elektrik üretimi için kapakları açmaları ve yağışların olmaması nedeniyle seviye oldukça düştü. Şuan tarımsal alanlarda su kullanımı olmadığı için bir sorun yok, ümit ediyoruz ki kar ve ilk bahardaki yağmur yağışı ile seviye yine yükselecektir. Şu an endişe etmemize gerek yok” dedi.

BABASULTAN BARAJI

15,7 milyon metreküp su depolama hacmine sahip baraj İnegöl’deki 41 bin dekar zirai alanının sulamasında kullanılıyor.

BOĞAZKÖY BARAJI

32 milyon 710 bin metreküp su depolama hacmine sahip Boğazköy barajı, Yenişehir ilçesindeki 116 bin 450 dekarlık zirai alanının sulamasında kullanılıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.