İnegöl’deki kanser hastaları mağdur oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’deki kanser hastaları mağdur oldu
21 Oca 2019 / Pzt 11:58
/ 19.183 Kez Okundu
| |

İnegöl Devlet Hastanesi’nde görev yapan Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül’ün Uludağ Üniversitesi’ne tayini çıkması sonrası İnegöl’de ki kanser hastaları mağdur oldu.

İnegöl ve civarında yaklaşık 850 kişinin yararlandığı İnegöl Devlet Hastanesi Onkoloji bölümünde doktor kalmamasından dolayı kanser hastaları mağdur oluyor.

Tedavi olmak isteyen kanser hastalarının yeni adresi Uludağ Üniversitesi oldu. Tedavi olmak için İnegöl’den Bursa’ya gitmek zorunda kalan hastalar mağdur olurken ciddi ekonomik külfetin altına giriyorlar.

Hastaların, tedavi için 75 kilometre yol gitmek durumunda kalması, dönüşte de aynı mesafeyi katedecek olması hastaların ve yakınlarının tepkisine neden oldu.

HASTALAR TEPKİ GÖSTERİYOR

Doktorun ilçede tek doktor olduğunu ve hastalar tarafından çok sevildiğini söyleyen 62 yaşındaki Zeki Olüç, “İnegöl’de yaklaşık 850 kanser hastası var ve içlerinde iyi durumda olan bir tek ben varım.  3 yıl tedavi göreceğim. Vücudumda 36 dikiş var. Ama doktorum Bursa’ya gidiyor. Doktorumuzu tüm hastalar seviyor, bizlerle yakından ilgilenen biri. Yürüyecek halim yok ben Bursa’ya nasıl gideceğim. Bu bir aylık ya da iki aylık iş değil ki. Her geliş gidiş ayrı maliyet. Benim çoluk çocuğum yok ki, beni kim götürecek. Devletimize, Sağlık Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; mağduriyetimizi giderin. Doktorumuz gİderse, negöl’deki kanser hastalarının durumu ne olacak. Öyle hasta var ki; tekerlekli sandalye ile gidiyor. Bu hasta oraya nasıl gidecek. Bursa'ya gitmemiz için taksi tutmamız gerekiyor. Git gel 300 lira. Bu parayı nasıl vereceğiz. 3 sene kemoterapi tedavisi görenler var. Bu tedavi devam edecek. Doktorun gitmesiyle tedavi gördüğümüz devlet hastanesindeki kemoterapi ünitesi de kapatılmış olacak. Biz ne yapalım, ölelim mi?” diyerek bu duruma tepki gösterdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.