İnegöl’deki o vatandaşlar Pazar günü sandığa gidiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’deki o vatandaşlar Pazar günü sandığa gidiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Mar 2021 / Sal 12:53
/ 3.659 Kez Okundu
| |

Bulgaristan’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için İnegöl’de yaşayan çifte vatandaşlar Pazar günü oy kullanacak.

Pazar günü sandığa gidecek olan Bulgaristan göçmeni vatandaşlar için Akhisar Mahallesi'nde bulunan Akhisar Ortaokulu'nda sandık kurulacak.

Oy kullanacak olan vatandaşlar Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından oy verme işlemi için muaf tutulacak. 

Oy verme işlemi hakkında açıklama yapan İnegöl BAL-GÖÇ Derneği Başkanı Mustafa Kahraman şunları söyledi; "Türkiye’de 11 ilde 35 sandıkta oy kullanılacak olup, en fazla sandık 8 sandık ile Bursa’da olacaktır. Bu sandıklardan bir tanesi de ilçemizde Akhisar mahallesinde bulunan Akhisar ilkokulunda açılacaktır. Oy kullanma işlemi saat 07:00 ile 20:00 arasında yapılacaktır. Soydaşlarımızın haklarını koruma adına son derece önemli olan bu seçime katılımın yüksek olmasını ümit ediyoruz. 
04.04.2021 Pazar günü Bulgaristan Milletvekili seçimlerinde Türkiye’de oy kullanacak Çifte vatandaşlar Bulgaristan kimliklerini yahut pasaportlarını ibraz etmek kaydıyla ve ikameti ile oy kullanılacak okul güzergahı üzerinde olmaları halinde Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.
Bunun yanı sıra belediyemiz, Yenice’de ikamet eden çifte vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi adına Yenice’den Akhisar’a belli saatler arasında otobüs seferi yapılacaktır. Bu seferlere ilişkin detaylar sosyal medya hesaplarımızdan paylaşacağız. Bu vesile ile Kaymakamımız Eren Arslan’a ve Belediye Başkanımız Alper Taban’a da camiamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.