İnegöl’deki OSB’lerde 20 bin kişi çalışıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’deki OSB’lerde 20 bin kişi çalışıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
16 May 2019 / Per 18:45
/ 2.996 Kez Okundu
| |

2019 yılı ekonomi raporuna göre; kentteki 3 Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 164 firmada yaklaşık 20 bin kişi istihdam ediliyor. En fazla istihdam İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde olurken; bir önceki yıla göre OSB’lerdeki firma sayıları arttı.

Türkiye’de tarım ve sanayinin birlikte gelişme gösterdiği önemli şehirlerden birisi olan İnegöl’ün 2019 yılı ekonomi raporu açıklandı. Raporun Organize Sanayi Bölgeleri bölümünde, istihdam rakamlarına yer verildi.

Buna göre; Organize Sanayi Bölgesi’nde 71 firmada 13 bin 820 kişi, Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 62 firmada 3 bin 650 kişi, Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde ise 31 aktif firmada 2 bin 500 kişi istihdam ediliyor.

Raporda; İnegöl Organize Sanayi Bölgesi hakkında verilen bilgide, Organize Sanayi Bölgesinin kurulum çalışmalarının 1970’li yıllara dayandığı aktarılarak, “Dönemin Ticaret Bakanı Ahmet Türkel’in destekleriyle İnegöl Belediyesi’nin ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle o dönemin Bakanlar Kurulu’nun 24.12.1973 tarihli kararı ile kurulmuştur. İlk Müteşebbis Heyet 1977 yılında oluşmuştur. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın kredi desteği ve kontrolü ile alt yapısı kısa zamanda tamamlanan OSB aynı zamanda Türkiye’nin ilk İlçe Organize Sanayi Bölgesi unvanını da elinde taşımaktadır. Organize Sanayi Bölgesinde 107 parselde 71 kuruluş faaliyet göstermekte olup, toplam çalışan sayısı da 13 bin 820’dır.” ifadeleri yer aldı.

MOBİLYA AĞAÇ İŞLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GELİŞİYOR

Mobilya Ağaç İşleri ihtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında verilen bilgide ise OSB’de kamulaştırma çalışmaları ve yer tahsislerinin hızla sürdüğü ifade edilerek, “Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılı sonu itibariyle 4 bin 368 dönüm arazi kamulaştırılmıştır. Bir yandan kamulaştırma çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da talep eden sanayicilere yer tahsisi sağlanmaktadır. Toplamda 62 firma üretimde bulunmaktadır. Faaliyet gösteren firmalarda 3 bin 650 kişi istihdam edilmektedir.” denildi.

Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi'ne hakkında verilen bilgide de şunlar aktarıldı; “8 Ağustos 2017 tarihinde bölgemizin ıslah şartlarını yerine getirdiği Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanmış ve OSB unvanındaki ‘Islah’ ibaresinin kaldırılarak Yenice Organize Sanayi Bölgesi olması uygun görülmüştür. Yenice Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılı içerisinde kamulaştırılan arazi bulunmamaktadır. Yenice Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan tüm parsaller 4562 sayılı OSB Kanunu öncesinde tahsislidir. Bölgede; 31 aktif firma mevcuttur ve bu firmalardaki toplam istihdam sayısı 2 bin 500’dür.”

TÜRKİYE'NİN 16. BÜYÜK SANAYİ MERKEZİ

Bu arada sanayi bakımından Türkiye'nin en gelişmiş 16. büyük sanayi merkezi konumunda olan İnegöl, 300 bine dayanan nüfusuyla Türkiye’nin nüfus açısından 32. büyük kenti olma özelliğini taşıyor.

Bursa merkez, Kestel, Yenişehir, Pazaryeri, Bilecik, Bozüyük, Domaniç ve Tavşanlı gibi yakın çevreden gelen işçilerin çalıştığı İnegöl’de; işsizlik yok denecek kadar az. Çevre ilçeler ve bölgelerden servis taşımacılığı yoluyla çok sayıda kişi ilçemizde faaliyet gösteren firmalara çalışma maksatlı olarak gelip gitmektedir. Hatta mevcut durumda, nitelikli personel sıkıntısı sürmektedir.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.