İnegöldeki Suriyeli Öğrenci Sayısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöldeki Suriyeli Öğrenci Sayısı
04 Kas 2015 / Çar 13:14
/ 2.730 Kez Okundu
| |

İnegöl’de ilk ve ortaokullar ile lisede toplam 656 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. Öğrenci sayıları üst sınıflara doğru gittikçe azalış gösteriyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak ilçemize gelen Suriyeli mülteci sayısı her geçen gün artarken; Suriyeli çocukların eğitimleri için de özel gayret sarf ediliyor.

 

Suriyeli öğrenciler dil sorunuyla karşılaşsa da küçük yaşlardaki öğrencilerin kısa sürede Türkçe öğrenebildikleri ve daha çabuk derslere adapte oldukları öğrenildi. Öğrencilerin okula gitme zorunlulukları olmasa da; Suriyeli aileler çocuklarının eğitim almalarını istiyor.

 

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl’de 311’i kız, 345’i erkek olmak üzere 656 Suriyeli öğrencinin çeşitli okullarda eğitim gördüğünü aktardı.

 

Öğrencilerin üst sınıflara doğru okula gitme istekleri de azalıyor. İnegöl’de 1.sınıfta 186, 2.sınıfta 149, 3.sınıfta 78, 4.sınıfta 72, 5.sınıfta 49, 6.sınıfta 37, 7.sınıfta 26 ve 8.sınıfta 16 Suriyeli öğrenci derslere giriyor. Liselerde ise sadece 1 kız öğrenci okula devam ediyor. Bu öğrenciler, diğer öğrencilerle aynı sınıflarda, aynı eğitimi alıyor.

 

Suriyelilerin yanı sıra diğer yabancı uyruklu 168 öğrenci de eğitime devam ediyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.