İnegöl’den 2 milletvekili çıkar mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’den 2 milletvekili çıkar mı?
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Mar 2023 / Paz 12:17
/ 4.070 Kez Okundu
| |

14 Mayıs’ta gerçekleşecek Milletvekili seçimleri öncesi siyasi partiler milletvekilliği listelerini hazırlarken İnegöl’den 2. Bir vekilin çıkması bekleniyor.

Seçimlere kısa süre kala siyasi partiler adaylarını belirlemek için yoğun bir uğraş verirken İnegöl’den kaç milletvekili çıkaracağı merak konusu oldu.

2018 yılında 2. Bölgeden 6 milletvekili çıkaran AK Parti İnegöl’den bir milletvekili adayını seçilecek yerden koyması, listenin geri kalan kısmında ise İnegöl’den yine bir ismin koyulması bekleniyor.

2018 yılında 2. Bölgeden 3 milletvekili çıkaran CHP’nin bu sefer İnegöl’den bir ismi seçilecek bölgeden yazması bekleniyor. CHP Genel Merkezi İnegöl üzerinde özel bir çalışma yaptığı ise kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

2018 seçimlerinde 2. Bölgeden 1 milletvekili çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi 10 kişilik listeden ilk 3’te İnegöl’den bir isimin olması bekleniyor.

2018 seçimlerinde 2018 seçimlerinde 2. Bölgeden 1 milletvekili çıkaran İYİ Parti’de ilk sırayı GİK üyesi Hasan Toktaş’ın alması bekleniyor.

1999 SEÇİMLERİNDE İNEGÖL’DEN 2 VEKİL ÇIKMIŞTI
1999 seçimlerinde dönemin Fazilet Partisi’nden Ahmet Sünnetçioğlu, ve MHP’den Burhan Orhan milletvekili seçilmiş, İnegöl’den 2 isim Ankara’ya gitmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.