İnegöl’den Ankara’ya zam çıkarması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’den Ankara’ya zam çıkarması
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Eki 2020 / Per 17:51
/ 4.131 Kez Okundu
| |

Sünger zammı başta olmak üzere birçok sektörde yaşanan sorunların çözümü için güç birliği yapan MÜSİAD, MOSDER, Mobilyacılar Odası ve İMOTİM, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ankara’da bir araya geldi. Ziyarette; hazırlanan raporlar bakana sunuldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaretine, Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İMOTİM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaran katıldı.

 

Ziyaret ile ilgili bilgiler veren MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, “MÜSİAD olarak sünger, cam ve ayna gibi ürünlerin tedarik anlamında koltuk üreticisi ve mobilyacı üyelerimizin yoğun şikayetlerini içeren raporumuzu hazırlamış ve 15 gün önce MÜSİAD Genel Başkanımız Sn. Abdurrahman Kaan aracılığı ile Sn. Ticaret Bakanımıza bu raporumuzu ulaştırmıştık. Akabinde söz konusu raporlarımızı AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe yönetimlerine iletmiştik.”

 

“Bu tüm sorunlarımızı daha detaylı ve yüz yüze Sn Bakanımıza iletme fırsatı bulduk. Mobilya sektöründe ciddi manada sünger krizi yaşanıyor, döşemecilerin sünger temininde yaşadığı sıkıntının, tüketiciye de artış olarak yansımasına neden oluyor. Sünger krizinin döşemecileri derinden etkilediğini görmemek mümkün değil. Bu durumun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerekiyor. Eğer bu şekilde devam ederse üretim yapamaz hale geleceğiz.”

 

“Ticaret Bakanımıza ayrıca cam konusunda da çok büyük sıkıntılar var. Ürünlerinde cam ve ayna kullanan mobilyacılar bu ürünü bulmakta oldukça zorlanmaktadır. Bu sektörde ülkemizin en büyük üreticisi olan Şişe Cam’a aşırı yoğun istek olması nedeniyle talebi karşılayamaz duruma gelmesi, ihracat yapan üyelerimize bir başka sıkıntı olarak geri dönmüş oluyor. Özellikle cam ve ayna sektörüne yönelik devletimizin ithalatta koyduğu kota nedeniyle yurt içinde cam ve ayna konusu tekele düşmüş duruma geliyor. Hal böyle olunca da üretici üyelerimiz esnafımızın süngerden sonra cam ve ayna konusunda çok büyük sorunlar yaşamasına ve büyük zararlar etmesine yol açıyor”

 

“Gerek MÜSİAD olarak bizim, gerekse de MOSDER, Mobilyacılar Odası ve İMOTİM Başkanlarımızda benzer konularda sorunlarını bakanımıza ilettiler. Yardımcısı ve ilgili genel müdürlerine tüm şikayetleri tek tek not aldıran Sn. Ticaret Bakanımız ise bizlere, Sünger konusunda hammadde tedarik ettiğimiz ülkelerle ticari anlamda görüşmeler yapılacağını ürün tedariği noktasında elimizden ne gelirse yapacaklarını söyledi. Ayrıca cam ayna konusunda Şişecam ile yakın temas halinde olduklarını, sorunun birkaç gün içerisinde çözüleceğini gerekirse ihtiyacın karşılanması adına dışardan ürün getirip tedarikçi ile sorunun çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan bizlere tedarik anlamındaki diğer ürünlerle alakalı özellikle büyük firmalarla görüşmelerin süreceğini üretimin durmaması adına ne gerekirse yapılacağını söyledi. Bakanımız son olarak İstanbul’daki fuar alanı ile alakalı da Atatürk havaalanının fuar merkezi olacağını söyledi ancak, pandemiden dolayı buraya hastane yapıldığı için başka alternatifler düşünülüyor. Cumhurbaşkanımız bu konuyla alakalı da yakından ilgileniyor” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.