İnegöl’den Kudüs’e çıkarma

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’den Kudüs’e çıkarma
12 Şub 2018 / Pzt 10:33
/ 4.899 Kez Okundu
| |

MÜSİAD İnegöl Şubesi 25 kişilik bir heyetle Kudüs gezisi düzenledi. Filistin bölgesinde peygamberler ve sahabelerin kabirlerini de ziyaret eden MÜSİAD’lılar, bölge halkıyla da sohbet ederek, Türk halkının selam ve dualarını ilettiler.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç başkanlığında ki 25 kişilik heyet 4 günlük Kudüs ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret süresince Mescid-i Aksa ve Kubbetül Sahra ile tarihi ve kültürel zenginliği olan şehirleri ziyaret eden heyet, Hz Musa, Hz. İbrahim, Hz. Davut, Hz. Yusuf, Hz. İsrafil ve sahabelerin kabirlerinde dua ettiler.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, “Dünyanın kadim şehirlerinden Kudüs semavi dinlerin ortak mirası konumundadır. Her dönemde insanlığa verdiği hissiyatla önemini koruyacaktır. Bizler için Kudüs, emanetlerin en büyüklerindendir. Peygamber Efendimiz ’in emanetidir, Miraç’ın emanetidir, Hz. Ömer’in emanetidir, Selahaddin Eyyubi’nin emanetidir ve Osmanlı’nın emanetidir.” Diye konuştu.

Ziyaretin amacı hakkında da bilgi veren Malkaç, “Son yüzyılda o topraklarda yaşanan haksızlığa karşı dünya ülkeleri arasında duruşunu hiçbir zaman değiştirmeyen Türkiye ve Türkiye’nin toplumsal olaylara duyarlı en yaygın işadamları derneği MÜSİAD, Kudüs farkındalığını sadece bugün değil her zaman önde tutmuştur.” Dedi.

Kudüs’e ziyaretlerin sıklaştırılması gerektiğini de kaydeden Malkaç, “Bölgeye yılda  milyon turistik ziyaret yapılıyor. Ancak bunların  milyonu Yahudi yada Hristiyan. Bizler her tarafı Osmanlı izleriyle dolu olan bu bölgeye daha çok sahip çıkmamız lazım. Filistin halkı tüm umutlarını bize bağlamış durumunda. Özgürlüğe açılan yolun Türkiye ile sağlanacağını düşünüyorlar. Bu nedenle bizler daha çok duyarlı olmamız lazım. İnegöllü hemşehrilerimizden ricamız fırsat buldukça Kudüs’ü ziyaret etmeleridir.” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.