İnegöl’den sert tepki, ahlak kalmamış herkes stokçu olmuş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’den sert tepki, ahlak kalmamış herkes stokçu olmuş
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Nis 2022 / Sal 14:01
/ 1.226 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son dönemde artan stokçuluk faaliyetlerine Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan’dan tepki göstererek İnegöl’de şuan stokçuluğun kralı yapılıyor. Şimdi herkes her şeyiyle stokçu olmuş. Ahlak kalmamış” dedi.

İnegöl’de son bir yılda orman ürünleri %400’ün üzerinde zamlandı. Ürünlerin zamlandığını görenler sektör dışındaki insanlar ise hammadde ürünlerini stokluyorlar.
Yaşanan bu gelişmeler sonrası ürünlerin fiyatları şişmesine neden olurken keresteciler odasından konu hakkında tepki geldi.

PARASI OLAN İHALEYE GİRİYOR
Konuyla alakalı açıklama yapan Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, Öncelikle orman emvali satışları serbest ekonomiye göre satıldığı için herkes bir şekilde alabiliyor. Ticaret Odasına kayıtlı olan asıl işi orman ürünleri olmasa da, şirket unvanlarında orman ürünleri yazmasından dolayı istediği ihaleye girip isteğini alabiliyorlar. Vicdan sahibi olmayanlar, keresteyle işi olmayanlar param var diye ihalelerden bu ürünleri alıyorlar. Aldıkları ürünleri piyasaya sürmek yerine kenara koyuyorlar. Bugün 5 bin liraya aldığını ürünün yarın 10 lira olacağını biliyor. Ve bunun haksız kazanç olduğunu ve rekabete girdiğini söyleseniz de, bir yerlere şikayette etseniz, hiçbir karşılığı olmadı. Bütün esnaf oda başkanları bu konuda mustaripte olsak, bir sonuç elde edemiyoruz. Niye? Vurun abalıya olmuş. Bir yerde açık kapı buluyorlar, giriyorlar. Her yerimiz kereste dolu ama fiyatlar acayip uçtu. Yıllardan beri dikili kesimin ilçemize kaçak girdiğini söylüyorum ve hala kaçak girmeye devam ediyor. Düzce’den Bolu’dan İnegöl’e kaçak olarak dikili kesim giriyor. Bir türlü kaçağın önüne geçilemedi. Ağaç işlerinde kamyonculuk, lokantacılık veya farklı meslekle uğraşıp el altından ağaç satanlarda var. Bunlarında tespit edilmesi gerekiyor. Bu da bir kaçakçılık yöntemidir. Hiçbir odaya kaydı yok ama bizim işimizle iştigal ediyorlar. Belediyemizde bunlara yer vermiş” dedi.
 
İNEGÖL’DE AHLAK KALMAMIŞ HERKES STOKÇU OLMUŞ
 
Turan, “Hangisiyle uğraşırsak uğraşalım önce kendi vicdanımızı değiştirmemiz lazım. Artık insanlara Allah korkusu kalmadı. İnsanlar cebime parayı nasıl koyarım diye bakıyorlar. Bu düşünce de olduğumuz sürece de ne piyasa düzelir ne de insanlarımız düzelir. İnegöl’de şuan stokçuluğun kralı yapılıyor. Eskiden filanca stokçu denirdi ama 3 kişiydi. Onlarda belliydi. Şimdi herkes her şeyiyle stokçu olmuş. Ahlak kalmamış” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.