İnegöl’e 500 kişilik öğrenci yurdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’e 500 kişilik öğrenci yurdu
 :
/ 1.830 Kez Okundu
| |

İnegöl Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde yapılması planlanan 500 kişilik öğrenci yurdu inşaat çalışmalarına başlanıldı

Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesi içerisinde yapılacak olan 500 kişilik öğrenci yurdu inşaat çalışmaları start aldı. 10 milyon 500 bin TL’ye mal olacak olan yurdun, 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dün saat 14.00’de Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesine giderek, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hükmet Sami Yıldırımhan ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

 A’DAN Z’YE HER ŞEY OLACAK

İncelemelerin ardından çalışmalar hakkında basın açıklaması yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, inşaat çalışmalarına başlanılan 500 kişilik öğrenci yurdunun, gelecek eğitim sezonuna yetiştirmenin hedeflendiğini belirterek, “İnegöl’ümüze çok önemli güzel bir hizmeti daha Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla, İnegöl Meslek Yüksek Okulumuz ve İşletme Fakültemizin öğrencilerinin konaklaması için 500 kişilik öğrenci yurdunu inşallah gelecek eğitim sezonuna yetiştirmek üzere, inşaatı başlamış durumdadır. Böyle güzel bir işe vesile olmaktan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Çünkü şuanda İnegöl Meslek Yüksekokulunda yaklaşık 2 bin öğrenci, İnegöl İşletme Fakültemizde de 150 öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor. İnşallah gelecek yıllarda sayı 3 bine kadar çıkacak. Bursa dışından gelen öğrencilerimiz, huzurlu, rahat, sosyal imkanları yüksek konaklama alanlarında konaklayacaklar. Bu konuda Kredi Yurtlar Kurumu iktidarımız döneminde 10 yılda aldığı mesafeler ortadadır. Artık ranzaların atıldığı, çocuklarımızın tek kişilik karyolalarda, içinde çalışma masalarının, lavabo ve banyolarının, spor salonunun, yemekhanelerinin bulunduğu, fiziki imkanlarının güvenlikli olarak inşa edildiği ve sosyal donatılarıyla, geleceğe her yönden mütekamil bir şekilde yetişmesine vesile olacak kredi yurtları binaları yapıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN, ‘NEREDE KALACAĞIM’ ENDİŞESİ ORTADAN KALKTI

Yurdun 10 milyon 500 bin liraya mal olacağına bildiren Milletvekili Şahin, “Kredi ve Yurtlar Kurumumuz İnegöl’de de 500 kişilik öğrenci yurdunun projelendirdi. TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. KDV Dahil yaklaşık 10 milyon 500 bin lira bedelle bu hizmeti İnegöl’de okuyacak olan öğrencilerimize, dolayısıyla ülkemiz gençliğine hediye etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu konuda İşletme Fakültemize ve Meslek Yüksekokulumuza Bursa dışından gelecek öğrencilerimizin, gelecek eğitim öğretim sezonunda rahatlıkla konaklayabilecekleri bir konaklama tesisimiz var artık. Öğrencilerimizin İnegöl’ü tercih ederken, nerede konaklayacakları endişesi duymamalarını, buradan duyurmuş ve ilan etmiş oluyoruz. Böyle bir tesis İnegöl’ümüze de, nitelikli elemanların yetişmesi, gençlerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi anlamında katkı koyacaktır. Ben öncelikle bölge müdürümüze şimdiye kadar koydukları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza da planda ufak tefek değişiklikler yapmıştık teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

GELECEK SEZONA YETİŞECEK

Yurt çalışmalarına 500 öğrenci kapasitesi ile başladıklarını, fakat İnegöl’ün her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Şahin, “İhtiyaçlar dahilinde Sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda, burslarını arttırdığımız 40 lira ile başlayarak yaklaşık 300 liraya çıkarttığımız, 210 lira kadar da yemek yardımı yaptığımız üniversite öğrencilerimize, böyle güzel tesislerde konaklayarak, geleceğe hazırlanmalarını, ailelere de yük olmadan eğitimlerini devam ettirmelerini sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızda bu konuda çok azimli bir şekilde çalışıyorlar. Genel Müdürlüğümüzde bu konuda gereken çalışmaları yapıyor. Bütçe konusunda da gerekli bütçenin sağlanması, özellikle katma bütçelere bu işin oluşturulması konusunda devlet yetkililerimizin çok büyük emekleri var. Gelecek nesillere, burada eğitim görecek olan arkadaşlarımıza, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Normalde 2015 Ocak ayında bitmesi gerekiyor ama Sayın Bölge Müdürümüzle beraber bu konunun yakın takipçisi olacağız. Gelecek senenin eğitim öğretim sezonuna yetişmesini kendimize hedef olarak koyuyoruz” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.