İnegöl’e bisiklet yolları geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Tem, 2019 / Sal 19:10
/ 4.086 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alper Taban, bisiklet kullanımının fazlasıyla olduğu ilçemizde bisiklet yolları yapma adına çalışma yaptıklarını kaydetti. Taban, ayrıca kiralık bisiklet uygulamasını da hayata geçireceklerini söyledi.

İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü’nün bisiklet ve motosikletlerle alakalı açıklamaları ilçe gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Alper Taban; “Sayın kaymakamımız gerçekten bu şehrin huzuru için güvenliği için mücadele veriyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum.  Burada konu olarak belki motosiklet ve bisikletler gündeme gelmiş olabilir ama bu kararlar tabi ki araçlar içinde geçerli. Sayın kaymakamımıza bu mikrofonu uzattığınız takdirde kendisi de aynı şeyleri ifade edecektir.  Burada önemli olan şey şu yürürlükte var olan kuralların güzel bir şekilde işliyor olması. Bu kurallar işlediği takdirde bisiklet yada motosiklet sürücüsü yada araç sürücü daha güvenli aracını kullanmış olacak” dedi.

BİSİKLET YOLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ
“Bisiklet yolu ve bisiklet kullanımı ile alakalı kesinlikle bunu artırmalıyız” diyen Taban; “Bunu söylerken de insanların daha güvenli sürüş yapabilmeleri için belirlenmiş alanlara ihtiyaç var. Bunun örnekleri yurtdışında da var. Söylemiş olduğum şey sadece yolu boyamak değil. Bildiğimiz araç yolunun iki şeritli halinin bir şeriti bisikletlere tahsis edilmiş. Bununla alakalı arkadaşlarımız planlama yapıyor. Sadece Atatürk Bulvarını yada Ahmet Akyollu caddesini bisiklet yolu olarak belirlemek değil.  Şehrin içinde ringi oluşturacak şekilde bisiklet yolunu kurgulamamız lazım. Vatandaş Süleymaniye’den de Mahmudiye’den de işine gidebilir farklı mahallelerden de gelebilir. Bu ağı örecek uygulamaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

KİRALIK BİSİKLET UYGULAMASI
Kiralık bisiklet uygulamasının da hayata geçirileceğini aktaran Başkan Taban; “Kiralık bisiklet uygulamaları var. Belirli yerlere bisikletleri yerleştiriyorsunuz vatandaş oradan kendi bisikletinin olması şart değil elindeki kartı okutarak şehrin içinde dolaşıp örneğin sanayiden bisikleti alıp bankalar caddesine geldi. Burada işini bitirdikten sonra o bölgedeki istasyona bisikleti bırakabilir. Bu tarz uygulamalar Bursa’da kısmi olarak var. Bununla alakalı bir çalışmamız olacak. Önce bisiklet yollarını tam olarak belirlememiz lazım. Açıkçası yapacağımız işlerde hep önümüze altyapı çalışmaları çıkıyor. Alt yapı çalışmalarını belirli noktalarda toparlamamız lazım. Toparladıkça da üstündeki yapacağımız çalışmaların net olarak adını koyarak devam etmek istiyoruz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.