İnegöl’e çocuk acili şart

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’e çocuk acili şart
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Tem, 2019 / Cmt 10:12
/ 3.160 Kez Okundu
| |

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünden yıl içerisinde 500 binİ aşkın vatandaş hizmet alıyor. Acil Servise başvuran her 3 kişiden biri ise çocuk. Kaza, bıçaklama, uyuşturucu gibi adli olayların içerisinde kalan çocuklar, kendileri için oldukça olumsuz bir ortamda tedavi olmak zorunda bırakılıyorlar.

Acil Servise tedavi olmak için gelen çocuklar, kaza, bıçaklama, silahlı yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu gibi adli olayların içerisinde kalarak tedavi olmak zorunda kalıyor. Psikolojik olarak etkilenen çocuklar, yaşadıkları travma nedeniyle hem hastaneye gitmek istemiyorlar hem de tedavi olmaktan çekiniyorlar.

NEDEN YAPILMIYOR?

Birçok il ve ilçede bulunan Hastanelerinin Acil Servis Bölümlerinde ki Çocuk Acil Bölümünün, potansiyeli ve nüfusu bakımından birçok ilden büyük olduğunu iddia ettiğimiz İnegöl’de de açılması artık şart oldu. Yıl içerisinde 1 milyondan fazla vatandaşın hizmet almak için başvurduğu İnegöl Devlet Hastanesinde 500 bine yakın kişi sadece Acil Servis Bölümünden hizmet alırken, bu sayının 150 binini çocuklar oluşturuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.