İnegöl’e dün gece çamur yağdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’e dün gece çamur yağdı
24 Nis 2019 / Çar 10:28
/ 2.034 Kez Okundu
| |

İnegöl’de de etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı araçları çamur içerisinde bıraktı.Sabah uyandıklarında araçlarının üzerinde çamur olduğunu gören birçok vatandaş oto yıkamacının yolunu tuttu.

İnegöl’de gece saatlerinden itibaren toz taşınımı nedeniyle yağmurla birlikte çamur yağdı. Özellikle otomobillerin üzeri çamurla kaplandı. Sabah araçlarının çamurla kaplı olduğunu görenler araçlarını kendi imkanlarıyla temizlerken kimileri ise oto yıkamacılarının yolunu tuttu.

Yetkililer, lodosun Kuzey Afrika topraklarından aldığı tozu Türkiye'nin batı kıyılarına taşıdığını belirtti.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

 Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı  Merkezi'nden yapılan açıklamada, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının Marmara'da etkili olmaya devam edeceğini belirtmişti.

İnegöl’de gerçekleşen çamur yağmuru, Bursa ve İstanbul'da da gerçekleşti.

BUGÜN DE ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.