İnegöl’e içme suyu barajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’e içme suyu barajı
22 Oca 2018 / Pzt 10:40
/ 4.704 Kez Okundu
| |

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, yapımı hızla devam eden Hocaköy Barajının, içme suyu alanında önem arz eden büyük işlerinden olduğunu söyledi.

Bursa’nın en büyük barajı olacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajının yapımı, aralıksız bir şekilde sürüyor. 2020 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlan 90 milyon TL’lik proje ile İnegöl’ün yıllık 28,38 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek.

KAYNAK SUYU SAĞLAYACAK

İnegöllülerin yılın 12 ayında kaynak suyu kullanmasını sağlayacak Hocaköy İçme Suyu Barajı, temelden 100 metre yüksekliğe sahip olarak kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa ediliyor.

DSİ RAKAMLARI AÇIKLADI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu yaptığı açıklamada;

Bursa iline yaptığımız yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Son 15 yılda; Bursa şehir merkezine yıllık 60 milyon m3 içme suyu sağlandı.

18 Baraj ve 15 Gölet inşa edildi. 398 bin 620 dekar arazi sulamaya açılarak, çiftçilere yıllık 352 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı. 16 derenin ıslahı tamamlandı.”

“Ülkemizin 5 büyük şehrinden biri olan Bursa’nın içme suyu problemini, Nilüfer Barajı ile çözdük. Barajdan şehre yılda 60 milyon m3 içme suyu sağlanmakta. Yine hizmete aldığımız ve Bursa şehir merkezine yılda 145 milyon m3 içme suyu sağlayacak Çınarcık Barajı ile de şehrin 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.”

ZİRAİ ARTIŞ DA SAĞLANIYOR

“Yapımı hızla devam eden Karacabey Gölecik Barajı ve İnegöl Hocaköy Barajı, içme suyu alanında önem arz eden diğer büyük işlerimizden. Son 15 yılda inşa ettiğimiz 31 adet sulama projesi ile 398.620 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yılda 352 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.”

EROĞLU’NUN TALİMATI

“Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme ile kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen GÖLSU Projesi'nde Bursa’da yer alıyor.”

“Marmara Bölgesi için Marmara Gelişim Projesi'ni, hayata geçiriyoruz. Bu projeyle Bursa’da hak ettiği hizmetleri alacak. Proje kapsamında, Bursa'ya 2019'a kadar 5 içme suyu tesisi, 55 baraj ve gölet, 55 sulama tesisi, 18 taşkın koruma tesisi, 15 HES olmak üzere toplam 148 tesis yapılacak.”

TOPLAM MALİYETİ, 69 MİLYON LİRA

“Bursa'da tamamlanan baraj ve sulama tesisleriyle toplam 50 bin 570 dekar zirai arazinin sulanması, sulanan alanlardan ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatları ile 47 milyon lira katkı sağlanması hedeflenmektedir. Tamamlanan 2 taşkın koruma tesisi ile 2 meskun mahal ve 20 dekar zirai arazinin taşkın riski, azaltıldı. Tamamlanan baraj, sulama ve taşkın koruma tesislerinin toplam maliyeti, 69 milyon lira” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.