İnegöl’e neden bin konut yapılmadığını sordu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Şub 2023 / Çar 17:02
/ 3.608 Kez Okundu
| |

MHP’li meclis üyesi Mevlüt Akbay daha önce TOKİ için bin konut sözü verildiğini bu rakamın kuralarda gözükmediğini sordu, başkan Taban ise rezerv alan çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İnegöl Belediyesi Şubat ayı meclisinde konuşan MHP’li Mevlüt Akbay Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel tarafından daha önce İnegöl’de TOKİ için bin konut sözü verildiğini 480 konut kura çekimi yapıldığını kalan konutların 5. Etaptamı yapılacağını sordu.

1000 KONUT SÖZÜNÜ SORDU
MHP’li meclis üyesi Mevlüt Akbay İnegöl’de TOKİ için 1000 konut sözü verildiğini 480 konut kurası yapıldığını söyleyerek “Geçtiğimiz günlerde ilçemiz için TOKİ kuraları çekilmişti. 480 konut için kura çekimi yapıldı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sayın vekilimiz de Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile yaptığı görüşmede bu sayının bine çıkartıldığının müjdesini vermişti. Bu 5. Etap içinde mi yer alacak. Son durum nedir?” dedi.

200’DEN 480’E YÜKSELTİLDİ
Aslında İnegöl’de 200 konut yapılacağını girişimlerle 480’e yükseltildiğini belirten başkan Taban “Bunun ile alakalı bir sürecimiz var. Devam eden 5.etap sürecimiz var. Malumununuz İnegöl’de kamuya ait araziler noktasında elimizde hali hazır araziler yok.  Şuandaki 4.etap TOKİ’nin yapıldığı yerlerde aslında bir önceki 3.etap TOKİ’nin yapıldığı alanın içerisi. Burada kalan rezerv alan kullanılarak TOKİ 480 konut yapacak. Orada bir parantez açmak isterim aslında orada da TOKİ 200 civarında bir konut planlamıştı. İmar müdürümüz bir çalışma yaparak bu konutların yeterli olmayacağını sahanın maksimum seviyede kullanılması gerektiğini öneri planımızı dikkate alarak onayladılar.” Dedi.

REZERV ALAN ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR
İnegöl’de 3-4 bin konutluk rezerv alan çalışması olduğunu ifade eden başkan Taban “İlave 1000 konut ile alakalı aslında bunun çok daha üzerinde bir beklentimiz var. Yani minimum 3-4 bin konutu kazandırabileceğimiz rezerv alanı konusunda çalışma yürütüyoruz. Rezerv alanı gösterilmesi ile beraber binin üzerinde konutun yapılacağını da ifade ettiler. “

14 BİN 400 BAŞVURU
14 bin 400 başvuru olduğunu söyleyen başkan Taban “Göreve başladığımızda 10 bin 300 adet talep toplamıştık vatandaşlarımızdan bunların başvuru formlarını da TOKİ’ye iletmiştik. En son kura çekiminde ise 14 bin 400 civarında olduğunu TOKİ ifade etmişti. Onlarda yer üretilebilmesi durumunda bunun ile alakalı olarak daha fazla konut üretecekler. “





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.