İnegöl’e verilen söz havada kaldı! Yeri var kendisi yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’e verilen söz havada kaldı! Yeri var kendisi yok
#İnegöl | Haber Merkezi
28 May 2024 / Sal 14:07
1 dk okuma / 15.236 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yapımı yılan hikâyesine dönen 3.etap TOKİ’de problemler bitmek bilmiyor. Verilen okul sözü ise havada kaldı. TOKİ sakinleri ise kara kara düşünüyor.

Yapımı yılan hikâyesine dönen 3.etap TOKİ’de problemler bitmek bilmiyor. Seçim öncesi hak sahiplerine teslimatı gerçekleştirilen dairelerdeki problemler hak sahiplerinin canını sıkarken yaşanan okul problemleri ise aileleri kara kara düşündürüyor.

805 dairenin yapıldığı bölgede ticaret hane ve ibadethaneler yapılırken bölgeye okul yapılmamıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası hak sahipleri tepkilerini dile getirmişti.

2022 yılında dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum İnegöl’e yaptığı bir dizi ziyarette İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti ilçe başkanı 805 hanenin yaşayacağı 3.Etap TOKİ’de okul problemini bakan Kurum’a iletmişlerdi

MÜJDE HAVADA KALDI

Yaşanan bu gelişmeler sonrası AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş 29 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 3.Etap TOKİ’ye okul yapılması için talimat veren Bakan Kurum’a teşekkür paylaşımında bulunmuştu. Aradan geçen 2 yıla rağmen bölgeye okul yapılmadı.

YERİ VAR KENDİSİ YOK

Öte yandan 3. Etap TOKİ’nin bölgede okul alanının olduğu öğrenilirken, hak sahiplerinin yerleşmeye başlamasına rağmen bölgeye okul yapılmaması ise aileleri kara kara düşündürüyor.

ÖĞRENCİLER NEREYE GİDECEK?

Öte yandan 805 ailenin barınacağı 3.Etap TOKİ’de 3 bin kişilik bir nüfus beklenirken yaklaşık 1000 öğrencinin ise eğitimlerine nerede nasıl devam edeceği ise merak konusu oldu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.