İnegöl’e yok Çin’e var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’e yok Çin’e var
#İnegöl | Haber Merkezi
24 May 2021 / Pzt 13:21
/ 19.737 Kez Okundu
| |

İnegöl’de ki mobilya üreticilerine verilmeyen ham madde ürünleri, Çin’e trenle gönderiliyor. Hammadde ürünü bulamayan mobilya üreticileri zor günler yaşıyor.

İnegöl mobilya sanayisinde yaşanan hammadde krizi henüz bir çözüme kavuşamadı. Yaşanan bu gelişmeler mobilya üreticilerini zor durumda bırakırken İnegöl’de üretilen sunta, MDF ise yüksek gelir nedeniyle iç piyasa yerine, dış piyasaya satılıyor.

KARABORSAYA DÜŞTÜ
İnegöl’de şuan ham madde ürünleri için fiyat verilemiyor. Listede 215 TL olan 18 milim MDF ürün bulunmaması nedeniyle 300 TL’ye kadar fiyatla satılabilmekte.

MOBİLYACI SÜRECE DAYANAMIYOR
Hammadde ürünlerinin karaborsaya düşmesinden dolayı, yüksek fiyatlardan alınan mobilya hammadde ürünleri, İnegöl Mobilyacısını pazarda rekabet edemeyecek duruma düşürdü.

HERGÜN FİYAT DEĞİŞİYOR
Mobilyada kullanılan metal ürünlerine bayram öncesinde 3 kere zam gelirken, mobilya paketlemede kullanılan karton ürünlerine 6 ayda %130’u bulan zam geldi.

İÇ PİYASAYA VERİLMİYOR  
Sunta ve MDF üreticileri, ürettikleri ürünleri iç piyasaya vermezken, 8 bin 700 km ötede ki Çin’e trenlerle ihracat yapmakta.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI
Bundan önce İnegöl’de bulunan siyasilerin ve STK’ların bakanlık üzerinden yaptığı girişimler ise sonuçsuz kaldı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.