İnegöllü anneler çocukları için yürüdü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü anneler çocukları için yürüdü
05 Tem, 2018 / Per 20:22
/ 7.698 Kez Okundu
| |

?Annelerin organize ettiği ‘Çocuğuma Dokunma’ yürüyüşüne katılan yüzlerce İnegöllü, kaybolmalarının ardından ölü bulunan ve Türkiye’yi yasa boğan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ve 4 yaşındaki Leyla Aydemir için yürüdü.

 Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşte; ‘İdam istiyoruz’, ‘Leylalar ve Eylüller ölmesin’ diye slogan atıldı.

‘ÇOCUĞUMA DOKUNMA’

Türkiye'yi yasa boğan çocuk tecavüzleri ve cinayetlerin ardından İnegöllü anneler, çocuk istismarına karşı ‘Çocuğuma Dokunma’ yürüyüşü düzenledi.

İnegöl Kaymakamlığı izniyle 7 kişilik düzenleme kurulu tarafından düzenlenen yürüyüşe ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş, Belediye önünden başlayıp Anıtta son buldu.

YÜREĞİMİZ YANIYOR

Yürüyüş öncesi grup adına konuşan Serpil Şan, “Dilim varmıyor diyemiyorum. Yüreğimiz yanıyor. Eylül'ümüzün Leyla'mızın ve daha birçoğunun, anne ve babalarının acılarını paylaşıyoruz. Yalnız değilsiniz, sizlere sabır diliyorum.

Acınız acımızdır. Öfkemiz ‘çığ’ gibi büyürken… Ne diyordu Mehmet Akif Ersoy? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan Şüheda!

Artık topraktan minik bedenler fışkırıyor!”

TECAVÜZÜN AFFI OLMAZ

“Tecavüze uğramış işkenceye maruz kalmış, istismar edilmiş bedenler. Tecavüzün affı olmasın istiyoruz. Bu sapık zihniyetlerden yeryüzü temizlensin istiyoruz.

Tek yürek olduk, tek beden olduk ‘artık yeter’ diyoruz. İdam gelsin istiyoruz, bunu yapmaya bir daha hiç kimse cüret edemesin.! Kadına, hayvana, en acısı da bebeklerimize yapılan tecavüzün affı olmasın istiyoruz.”

ÇOCUKLARIMIZ NE KADAR GÜVENDE?

“Bırakın küçük bedenler annelerinin koynunda babalarının gölgesinde büyüsün. Annelerin dokunmaya kıyamadığı babaların bakmaya doyamadığı o küçük bedenleri param parça ediyorlar bu nasıl zulümdür.

 Şimdi soruyorum oğlunuz, kızınız kapı önünde oynarken ne kadar güvende? Yâda hala orada duruyor mu?”

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

“Çünkü tecavüze uğrayan binlerce çocuktan biride sizin çocuğunuz olabilir. Yetkililere sesleniyoruz bunlar için bir önlem alınmazsa öncekiler gibi bu yaşananlar unutulacak bir tek hatırlayan ailesi kalacak... Lütfen sesimiz duyulsun.” diye konuştu.

İDAM İSTİYORUZ

Yapılan açıklamanın ardından grup belediye önünden Atatürk Anıtına doğru yürüyüşe geçti.

 Yürüyüşte vatandaşlar, ‘Eylüller ve Leylalar Ölmesin’, ‘Çekin Kirli Ellerinizi’, ‘Tecavüze Af Yok’, ‘Çocuk İstismarına Hayır!’, ‘Çocuklar Uyurken Sessiz Olunur Ölürken Değil’ ve ‘Çare Hadım Değil İdam İstiyoruz’ yazılı dövizler taşıyarak, çocuklara cinsel istismarda bulunanlara idam cezası getirilmesi istendi.

ALKIŞLI DESTEK

Yaklaşık 1,5 saat süren yürüyüş olaysız bir şekilde sona ererken, yürüyüş sırasında emniyet geniş güvenlik önlemi aldı.

Ayrıca yürüyüşe katılan vatandaşlara yol kenarındaki ve evlerdeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi. 



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.