İnegöllü cani anne hakkında karar verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü cani anne hakkında karar verildi
22 Mar 2018 / Per 16:05
/ 19.883 Kez Okundu
| |

2016 yılında Bursa’da, gayri meşru bebeklerini çöp konteynerine atarak ölümüne sebebiyet vermek suçundan müebbet hapse mahkûm edilen İnegöllü annenin cezası bozuldu.

Osmangazi ilçesinde, tornacı 39 yaşındaki Sezai D., kendisi gibi bekâr olan 20 yaşındaki İnegöllü Çiğdem Ş. ile birlikte yaşamaya başladı. Hamile kalan genç kadın, 2016 yılı 20 Ocak ayında tuvalette 8 aylık erkek bebek dünyaya getirdi. Sezai D., göbek bağını makas ile kestiği bebeği poşete koyup önce evin çatı katına çıkardı, gece yarısı ise çöp konteynerine attı. Doğum sonrası kanaması durmayan kadın, cep telefonu ile yardım istediği akrabaları tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DOKTORLAR ŞÜPHELENDİ

Doktorların şüphelenip haber vermesi üzerine olay ortaya çıktı. Çiğdem Ş.’nin ifadesini alan polis, çöp konteynerine atılan bebeğin cesedini buldu. Gözaltın alınan sevgililer mahkemece tutuklandı.

BEBEĞİ ÇÖPE ATTIM

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'ihmali davranışla kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan sanıklardan Sezai D., Çiğdem Ş.’nin hamile olduğundan haberdar olmadığını, olay günü tuvalete gidince kendisinden yardım istediğini belirterek, "Tuvalette cansız bebek gördüm. Cesedi alıp poşet içeresinde çatı katına çıkardım. Çiğdem yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Gece gelmeyince ölü olan bebeği çöp konteynerine attım" dedi.

MÜEBBET KARARI BOZULDU

Daha önce İstanbul Bölge Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından iki sevgili müebbet hapis cezasına çarpıttırıldı. Ancak Bursa Bölge Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Sezai D. ile Çiğdem Ş.’nin kasıtlı davranmadıkları gerekçesiyle TCK'nın 83/3 maddesine göre cezalandırılmasını istedi.

İNEGÖLLÜ KADINA 20 YIL CEZA

Bursa 5.'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim önüne çıkan Sezai D. ile Çiğdem Ş., eski savunmalarını tekrarlayarak, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyarak, "belli bir yükümlülüğün ihmali ile ölüme sebebiyet vermek olmak" suçundan Sezai Durmayaz'a 24 yıl, Çiğdem Şimşek'e ise 20 yıl hapis cezası verdi.

SKANDAL İFADELER VERMİŞTİ

Emniyetteki ilk ifadelerinden Çiğdem Ş. “"Ben İnegöl'de yaşıyordum. Geçen yıl ailemin yanından kaçıp Bursa'daki sevgilim ile kalmaya başladım. Onunla tartışınca bu kez S.D. ile tanıştım ve onunla yaşamaya başladım. Hamile kaldığımı anlamadım. O gün sancılarım sıklaşınca gittiğim tuvalette doğum yaptım. Hemen S.D.'yi çağırdım. Şoka girmiştim. Bebeğin kolları ve ayakları hareket ediyordu. Öyle hatırlıyorum. Sonra oturma odasında bulunan S.D.'yi çağırdım. O da şaşırdı ve mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile bebeğin göbek bağını kestik. Bu sırada bebeğin nefes almadığını gördük. Bunun üzerine S.D. bebeği bir çuvala koyarak, tavan arasına bıraktı. Akşam olunca cesedi çöp konteynerie atmış. Ben ise o sırada kanamam durmadığı için hastaneye gitmiştim." İfadelerini kullanmıştı


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.