İnegöllü Çocuklar Akıllı Sincap Sincoyu Beğeni İle İzlediler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü Çocuklar Akıllı Sincap Sincoyu Beğeni İle İzlediler
20 Mar 2018 / Sal 19:24
/ 581 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında bu hafta sonu “Sinco Akıllı Sincap” adlı tiyatro oyununu İnegöllü çocuklar ile buluşturdu.

İnegöl Belediyesi'nin her cumartesi İnegöllü çocuklar için düzenlediği çocuk tiyatrolarında bu hafta Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Sinco Akıllı Sincap’ adlı oyun vardı. Kamil Atliman’ın yazdığı, Mine Çerçi’nin yönettiği oyunda İnegöllü çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

TİYATRO OYUNUNUN KONUSU
Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen “Sinco Akıllı Sincap” çocuk tiyatro oyununun konusu ise şöyle; Ormanların yok olmasıyla ekosistemin dengesi bozulur, hayvanlar evsiz ve aç kalmaya başlar. Akıllı Sincap Sinco da evsiz kalan hayvanlardan biridir. Yiyecek bulmak için orman kıyısında yaşayan bir eve girer. Ev sahibi Sinco'yu evden yollamanın çaresini arar ve kiralık avcı Kalkaço'yu görevlendirir. Ev sahibi, yiyeceklerini alıp saklayan bu tatlı kemirgen Sinco'yu evden kovabilecek için her yolu dener.

ÇOCUKLAR; HAYAL DÜNYASINDA GÜZEL BİR YOLCULUĞA ÇIKTILAR
Çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılan oyunda çalışmanın, paylaşmanın ve sevginin önemine değinilirken, İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu oldular.

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

ÇOCUK TİYATROLARINA DEVAM
İnegöl Belediyesi, çocuk tiyatro oyunları ile Mart ayı içerisinde İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu kapsamda Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 24 Mart Cumartesi günü, “Aksi İhtiyar” ve 31 Mart Cumartesi günü ise ‘Küçük Kurbağa Küçük Kurbağa Kuyruğun Nerede’ adlı çocuk tiyatro oyunları sahne alacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.