İnegöl’lü Gençleri Zehirleyen Zehir:Bonzai

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’lü Gençleri Zehirleyen Zehir:Bonzai
 :
/ 3.458 Kez Okundu
| |

Halk dilinde ‘bonzai’ diye bilinen uyuşturucu can yakmaya devam ediyor. İnegöl’deki gençler arasında hızla yayılan bu kimyasal uyuşturucu, ani ölümlere varan ciddi zararlar veriyor.

En tehlikeli uyuşturucu olarak kabul edilen bonzai, gençleri adım adım ölüme yaklaştırıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de bu zehirli maddenin kullanımı yaygınlaştı. Bonzai içen gençler, gözlerini İnegöl Devlet Hastanesinde açıyor.
 
KÜÇÜK YAŞTA KULLANIM FAZLA
Bonzai içtiği için krize girerek, hastane gelen gençlerin küçük yaşta olması ise dikkat çekiyor. Birçok gencin üzerinde de eğitim gördüğü okulun üniformaları bulunuyor.
 
BONZAİ ANİ ÖLÜMLERE SEBEP OLUYOR
Bu öldürücü uyuşturucunun zararlarını gençlere ve ilçe halkına göstermek için araştırma yaptık. Türkiye’de 2010 yılında uyuşturucu madde kapsamına dâhil edilen ve halk arasında ‘bonzai’ adıyla bilinen sentetik kannabinoid, kimyasal olduğu için içen kişiye çok daha fazla zarar veriyor. Zararın yanında bonzai ani ölümlere sebep oluyor.
 
‘KORKMA, KAN TESTLERİNDE ÇIKMAZ’…
Kullanıcıların çoğu, bonzainin sentetik bir madde olduğunu bile bilmiyor. İlk içenler, ‘Korkma, kan testlerinde çıkmaz’ denilerek kandırılıyor. Bonzaiyi daha çok esrar kullananlar tercih ediyor çünkü esrar bir müddet sonra kişi için yetersiz kalıyor. Bonzai ise kimyasal olması sebebiyle, ‘fiziksel yoksunluk' diye tabir edilen güçlü bir etki bırakıyor. Kullanıcı, yoğun bir ölüm korkusu yaşıyor ve halüsinasyonlar görüyor.
 
BONZAİ NEDİR?
Sokaklarda genel olarak ‘bonzai’ olarak adlandırılan uyuşturucu gerçekte Sentetik Cannabinoid ismi altındaki birçok maddeden oluşmaktadır. Tamamen kimyasal olan bu maddeler bazı bitkilerin kurutulmuş yapraklarına emdirilerek yapılmaktadır. Sentetik Kannobionidler etkilerini tespit etmek için insan ve hayvanlar üzerine deney yapılmadan piyasaya sürülmektedir. Kimyasal olan bu maddenin zehirleyici özellikleri sebebi ile insan sağlığına verdiği zararlarının Herbal ürün olarak adlandırarak sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
 
İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ZARARLARI
Tipik esrar kullanıcılarının yanı sıra his ve duyu peşinde koşanların ve deneme amaçlı kullanım şeklinde kullanıcı profili de bulunmaktadır. Kullanım sonrasında kişide esrara benzer ama esrardan daha kuvvetli bir etki bırakmaktadır. Mide bulantısı ve kusma, hipertansiyon, kalp ritmindeki dengesizlikler, böbreklerde yoğun bir tahribat yaptığı tespit edilmiştir. Biyolojik olarak verdiği zararlar gün geçtikçe yenisi tespit edilmektedir. Çevreye karşı algılarda zayıflama, kolay yönlendirilebilme, hayal görme ve olayları algılama problemi aşırı reaksiyon gibi davranış biçimleri görülmektedir.
 
KİMYASAL UYUŞTURUCUNUN TEHLİKESİ ÇOK…
Uyuşturucu kullanan kişide önce denge kaybı, sonra yavaşça bilinç yitimi ve geçici körlük olur. Sonra zaman ve mekân kaybı yaşarsınız, nerede olduğunuzu ne yaptığınızı unutursunuz normalde gayet net bildiğiniz bir şeyi hatırlamaya çalışırsınız ama hatırlamanız imkansızdır. Cümle bile kuramazsınız. Nefes almaya çalışırsınız sadece. Ölüme bu kadar yakın olamazsınız. Kalbiniz aşırı çarpar. Birçok etkisi olması sebebi ile ölüm vakaları yaşanmaktadır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.