İnegöllü iş adamı Celal Sönmez ve oğulları gözaltına alındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü iş adamı Celal Sönmez ve oğulları gözaltına alındı
28 Tem, 2016 / Per 17:22
/ 18.607 Kez Okundu
| |

Bursa’da FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlu gözaltına alındı.

Bursa’da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve aralarından Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlunun da bulunduğu toplam 78 k i gözaltına alındı. Operasyonun devam ettiği ve gözaltına alınacakların sayısının 100’ü aşabileceği belirtildi.


Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınması kararı verilen Bursa’da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İç leri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput Ankara’da, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa’daki evinde sabaha karşı yakalandı. Şahabettin Harput, Ankara’dan Bursa’ya getirilirken il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde nezarete konuldu.


Şahabettin Harput’un Bursa Valiliği görevi sırasında Özel İdare’ye ait bir binayı cemaate yakın olan hastaneye usulsüz olarak verdiği, adamlarına cemaate yardım etmesi için dolaylı baskı uyguladığı ve onun döneminde kurulan, emekliye ayrıldıktan sonra yönetiminde görev aldığı Orhangazi Üni versitesi’nin kuruluşunda görevini kötüye kullandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

 

CELAL SÖNMEZ KİMDİR ?

1953 İnegöl doğumludur.İlkokulu İnegöl'de,liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okudu.1977'de İstanbul Üni versitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.Askerlik hizmetini yaptıktan sonra Sönmez Holding Endüstri kuruluşlarında çalışmaya başladı. Holdinge bağlı çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu başkan ve başkan vekilliği ile, Sönmez Holding yönetim kurulu başkanlığını üstlendi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.