İnegöllü işadamı ilk 100 araca talip oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Ara 2019 / Pzt 10:54
/ 28.250 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan Mehmet Yıldız’ın sahip olduğu Starwood A.Ş, Türkiye Otomobili Girişim Grubu tarafından lansmanı yapılan milli araçlardan üretilecek ilk 100 araca talip olduklarını açıkladı.

Sunta ve MDF üretiminde Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Starwood Orman ürünleri A.Ş’den milli sanayileşme hamlesine destek geldi. Starwood A.Ş Onursal Başkanı Mehmet Yıldız ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız tarafından alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada ülkenin gelişimi adına atılan tüm adımların Starwood A.Ş’nin sonuna kadar desteklediği belirtildi.

İLK 100 ARACA TALİBİZ

Türkiye’nin refah düzeyinin Milli sanayileşmesiyle mümkün olabileceği ifade edilen açıklama da, “Devletimiz; savunma sanayi ve milli otomobil üretimiyle ilgili cesur ve kararlı adımlar attı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun üstlendiği projeye bizlerde destek olmak istiyoruz. Vatanımız için yapılacak tüm çalışmalara destek vermememiz icap ettiği için Starwood A.Ş olarak üretilecek ilk 100 otomobile talibiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk siparişinin ardından üretilecek ilk 100 aracı fiyatı ne olursa olsun, şartları ne olursa olsun almak istiyoruz. Aile olarak bizlerin ve tüm personelimizin, arabalarını değiştirerek milli araçları kullanması en büyük arzumuzdur.” denildi Açıklamada ayrıca ön taleplerin alınması durumunda resmi başvurunun hemen yapılacağı da vurgulandı.

NEDEN TALİP OLDUKLARINI AÇIKLADI

Mehmet Yıldız: "Otomobilin tamamının Milli Sanayimizin yapacağına inandığımız için, Bu projeyi yarıda bırakabilecekler bu ortaklıkta olmadığı için, Allah utananlardan bizleri ve bu projedekileri kimseyi nasip etmesin, Allah herkese kalbine göre versin. Geçmişte kötü niyetli olanları Reis-i Cumhurumuz Sn. Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bildiği için, bu ortaklığa almadığı için inanıyoruz ve varız. Sayın Reis-i Cumhur’umuza olan inancımız tam olduğu için, Allah yar ve yardımcısı olsun, herkesin. Allah herkese inşallah sağlık sıhhat verir, çalışmalarına devam eder, neticeyi görürüz. Bizde sözümüzde duracağız, duracağız, duracağız, her zamanki gibi, Vatanımız için yapılan her şeyin arkasında olduğumuz için bu kararı verdik. Tayyip bey birinci arabayı aldı ise, bizde sıradan 100 araba alıp ve 101’e kadar sırayı alacağız. Fiyatı ne olursa, şartlar ne olursa, ödemesini nasıl isterlerse hazırız. Bu cennet vatana hizmet etmek şansını Allah herkese, imkanları dahilinde nasip eder inşallah. Biz böyle düşündük ve kararı oğlumla birlikte verdik"

BU KEV DEVRİM YARIM KALMAYACAK

60 yıllık yarım kalan yerli otomobil hayalinin gerçek olacağını ifade eden Hüseyin Yıldız ise, “İlk yerli otomobil olan Devrim arabasına müdahaleler yapılmıştı. Benzinsiz yarım kalan hikayemiz bu kez benzinsiz devam edecek inşallah. Tamamen elektrikli olacak otomobil, yerli yazımları ve akıllı donanımlarıyla dünyayla rekabet edebilecek bir segmente sahip olacak. Yani ülkemiz ezber bozacak. Artık bu alanda bizde önemli bir oyuncu haline geleceğiz” dedi.

BURSA SANAYİSİNE CİDDİ AVANTAJLAR GETİRECEK

Yerli Otomobil Üretiminin Gemlik’te yapılmasını önemli bulunduğu dile getiren Yıldız, “Son yıllarda dünya otomobil devleri de Türkiye genelinde araştırmalar yaptı. Lokasyon konusunda farklı illerin isimleri öne çıktı her zaman. Milli projenin Bursa’da (Gemlik) üretilme kararı bizleri mutlu etti. Gemlik Limanın gelişmesi, Bursa sanayisine ciddi avantajlar getirecektir. Bu durum İnegöl’deki işletmelerimize de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

STARWOOD OLARAK MİNNETTARIZ

Starwood A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız, “Başta Reis-i Cumhur’umuz  Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, projeye sahip çıkan Bakan ve bürokratlar ile babayiğit işadamlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Devlet-özel sektör işbirliklerinin arttırılarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi hayalinin diri tutulmasını umuyor, ülkemiz insanlarının da yerli ürünleri tercih edeceği inancıyla saygılarımızı sunuyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.