İnegöllü isme TRT’den 1 milyon TL destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
30 Oca 2018 / Sal 16:03
/ 15.501 Kez Okundu
| |

İnegöllü Nejat Erdem birçok ulusal TV kanalında yayınlanan dizilerde boy gösterirken son olarak ATV’de yayınlanan Beni Bırakma adlı dizide boy gösteriyor.

İnegöllü Nejdet Erdem birçok ulusal TV kanalında yayınlanan dizilerde boy gösterirken son olarak ATV’de yayınlanan Beni Bırakma adlı diziyle ekranlarda.

Aslen İnegöllü olan Nejdet Erdem birçok dizide rol almaya devam ediyor. Sadece dizi oyunculuğu ile yetinmeyen Nejdet Erdem film senaryoları da yazıyor. Nejdet Erdem'in ilk yazdığı senaryo olan ve oyuncu kadrosunda da yer aldığı Sadakat filmine TRT  1 milyon TL yapım desteği sağlamış ve çekimleri tamamlanıp vizyona girmişti. Yazdığı ikinci uzun metraj sinema filmi olan Başrolün çekimleri için de Kültür Bakanlığı'ndan çıkacak 2 milyon TL  destek bekleniyor.


Nejdet Erdem son olarak ATV’de yayınlanan Beni Bırakma dizisinde Bekir rolüyle ekranlarda yer almaya devam ediyor.

NEJAT ERDEM KİMDİR?

6 Mayıs 1985’te Bursa’da doğan Nejdet ERDEM tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu, senaristlik - oyun yazarlığı yapmaktadır.

İlk orta ve lise eğitim öğretimini Bursa İnegöl’de tamamladı.
2004 yılında lisans öğrenimi için gittiği Dokuz Eylül Üniversitesi’nin tiyatro topluluğunda oyunculukla tanıştı.
Sıkı Yönetim, Leonce & Lena, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Tartuffe gibi oyunlarda oyuncu olarak yer aldı.
2009 – 20 1 1 arasında ilk kez profesyonel olarak İstanbul TOÇEV Tiyatrosu’nun Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği projelerde yer alan tiyatro oyunlarında oyuncu olarak yer aldı.
İlk kamera önü deneyimini STAR TV’ de yayınlanan Geniş Aile dizisinde taksici rolü ile yaşadı.
Aynı yıl Kanal D’ de yayınlanan Kanıt dizisinde oynadığı bölümün ana karakterlerinden biri olan katil Yalçın Yüksel rolü ile ikinci kez kamera karşısına geçti.
20 1 1’ de Ankara Üniversite D.T.C.F Tiyatro bölümünü kazandı. İkinci kez üniversite öğrenimine dramatik yazarlık anasanat dalında başladı.
20 12 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli olarak oyunculuk yapmaya başladı. İlk olarak Keloğlan Keleşoğlan oyunu ile Devlet Tiyatrosu sahnesine adım attı.
20 13 Ankara Devlet Tiyatrosu’nun Üç Şehzade oyununda ikinci kez oyuncu olarak yer aldı.
Tiyatro oyunculuğu ile birlikte kendi yazdığı kısa filmlerde oynadı, yönetmenlik yaptı. Yazıp yönettiği Hipokrat adlı kısa filmle Ankara Tabip Odası’nın düzenlediği yarışmada ikincilik (teşvik) ödülünü aldı.
20 14 Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen W. Shakespeare’in Macbeth oyununda oyuncu olarak yer aldı.
Ankara’da çekilen günlük dizilerde oyuncu olarak kamera karşısına geçti. İlk olarak Deniz Yıldızı adlı dizide eczacı rolü ile günlük dizilerle tanıştı.
Behzat Ç adlı dizide Ersin Sandal rolünü oynadı.
20 15 yılında Nisan 19 15 adlı oyunda dördüncü kez Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı.
Devlet Tiyatrosu ile birlikte özel tiyatrolarda da oyunculuğa devam etti. Ankara Yeni Sahne’nin Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyununda yer aldı.
20 15’te ilk uzun metraj sinema filmini yazdı. TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekim desteği kazanan senaryosunun çekimleri İstanbul’da tamamlandı. Sadakat adıyla vizyona girdi. Filmin senaristi olmakla birlikte oyuncu kadrosunda da yer aldı. Ferit rolünü oynadı.
20 16’da Star TV’de günlük yayınlanan Beni Affet dizisinde Timur rolünü oynadı.
Tiyatro sinema ve dizi oyuncuğunun yanı sıra drama dersleri vermeye başladı. Ankara Altındağ Belediyesi’nin gençlik merkezlerinde gençlere drama ve temel oyunculuk eğitimi verdi.
20 17’de ikinci sinema filmini kaleme aldı. Senaristi olduğu film Başrol adıyla Kültür Bakanlı’na yapım desteği için sunuldu.
20 18 Şu an ATV’de hafta içi her gün yayınlanan Beni Bırakma adlı dizide, Bekir rolünü oynamaktadır. Dizinin yayınlanan ilk yirmi bölümünde Nejdet Erdem dizinin kötü karakteri Bekir olarak ekranlarda yer aldı.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.