İnegöllü kadınlardan özgürlük çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü kadınlardan özgürlük çağrısı
08 Mar 2019 / Cum 19:35
/ 5.554 Kez Okundu
| |

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplanan İnegöllü kadınlar, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için çağrı yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Suriye hapishanelerindeki kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için İnegöllü kadınlar, İshakpaşa Cami avlusunda bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

 

Grup adına açıklama yapan İHH Bayan Birimi Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Fatma Gürler, Dünya Kadınlar Günü’nde dünyanın dört bir yanında Suriyeli kadınlar için meydanlarda olduklarını söyledi.

 

“Mazlumlar ve ezilenler için vicdanın haykırışından daha güçlü bir imkân yok” diyen Gürler, “Dünyanın tüm meydanlarında kadın erkek bir aradayız. Bizler, dünyanın birçok ülkesinden gelen insanlar olarak, hukuksuzca tutulan, cinsel saldırıya ve işkenceye maruz kalan Suriyeli kadınların özgürlüğü için sesimizi yükseltiyoruz. Kadınlar olarak isyan ediyoruz. Tecavüzün, savaşlarda kadınlara yönelik işkencenin ve her türlü zulmün silah olarak kullanılmasına isyan ediyoruz.”

 

“Bu kirli savaşlara isyan ediyoruz. Çocukların çırpınarak ölmesine isyan ediyoruz. Hapislerde tutulan mazlum her kadın insanlığın geleceğine dair umudumuzu biraz daha kaybettiriyor. İnsanlığımızdan utanıyoruz. Suriye savaşı sırasında sayısız savaş suçu işlendi. Kadınlar ve çocuklar korunmalı, hiçbir şekilde esir tutulmamalı, taraflarca herhangi bir şekilde pazarlık konusu ve unsuru yapılmamalıdır. İnsan hayatının ve onurunun korunması temel prensiptir. Bu prensibin ve sorumlulukların yerine getirilmesi ancak insanlık vicdanının harekete geçmesiyle mümkün olabilecek.”

 

“Bu nedenle, bunca acıya, bu kadar ölüm ve zulme artık yeter diyoruz. Dünyanın her yerinden vicdanların sesi olarak, şehirlerin meydanlarından Suriye’ye sesleniyoruz. Hemen, şimdi tecavüzü savaş silahı olarak kullanmayı bırakın. Hemen, şimdi kadınlara acımasızca yapılan işkenceyi durdurun. Hemen, şimdi tüm Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın. Bırakın evlerine dönsünler, bırakın ailelerine kavuşsunlar. Yeryüzünün dört bir yanındaki insanlık ailesinin her bir ferdini merhamete çağırıyoruz.”

 

“Suriye Rejiminin hapishanelerindeki cesur ve onurlu kadınlara sesleniyoruz; buradayız ve özgürlüğünüz için bütün gücümüzle kadın erkek hep beraber çalışıyoruz. Pes etmeyeceğiz, sizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz şahitleriz ve şahitlik ediyoruz. Mazlumun mazlumiyetine, zalimin zulmüne ve sessiz seyredenlerin mesuliyetine şahitlik ediyoruz. Sadece ve sadece adaletten yana, mazlumdan yana tavır alıyoruz. İnsanoğlunun merhameti ve vicdanının ortak sesi kitle imha silahlarını susturacak, hapishane kapılarını kıracak en büyük güçtür. Suriye zindanlarındaki son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek ayaktayız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından dua yapıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.