İnegöllü Minik Kayra yeniden ABD yolcusu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöllü Minik Kayra yeniden ABD yolcusu
19 Ara 2016 / Pzt 16:34
/ 1.549 Kez Okundu
| |

İnegöl’de üç yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumu ile yakından ilgilendiği 9 yaşındaki Kayra Yaman, tedavi için yeniden ABD’ye gidecek

İnegöl’de üç yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumu ile yakından ilgilendiği 9 yaşındaki Kayra Yaman, tedavi için yeniden ABD’ye gidecek. Şu ana kadar 100’ün üzerinde ameliyat geçiren Kayra, üç ay içinde tedavi için yeniden yurtdışına gidecek.
Henüz 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 100’ün üzerinde ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan Kayra Yaman, bir müddet ABD’de de tedavi görmüştü. Türkiye’de 60, ABD’de ise bir yıl içinde 2’si büyük 40 ameliyat geçiren ve tedavinin ardından Türkiye’ye dönen 9 yaşındaki Kayra için İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da devreye girmişti. İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, 18 saat boyunca mama çantasıyla gezmek zorunda olan Kayra için evde eğitim imkanı sağladı. Cemil Sönmez İlkokulu birinci sınıf öğrencisi olan Kayra, sınıf öğretmeni Arzu Kardaş tarafından ananesinin evinde eğitimini sürdürüyor.
ABD’ye gidecek
Kayra’nın anneannesi Meral Güneş, Kayra’nın yakında ameliyat için yeniden ABD’ye gideceğini belirterek, “İnşallah bu son olur. Ankara ve Bursa’da tedavisi sürüyor. Yemek borusu daraldığı için her ay operasyon geçiriyor. Kayra yurtdışından geldiğinden beri 7 ay geçti ama sıkıntılarımız gerçekten bitmedi. Medikal malzemeler Türkiye’de yok. Hepsini yurtdışından getirmek durumundayız. Bu medikal malzemelerin hem ücretleri fazla hemde gelmesi oldukça zor oluyor. Kayra yeniden ABD’ye gidecek. Yaşaması için bu tedaviler şart. Sağlık Bakanlığına müracaat ettik. Yakın zaman içerisinde yeniden yurtdışına gidecek” dedi.
Kayra’nın yurtdışı masrafları için hayırseverlere çağrıda bulunan Güneş, “İşadamlarımızın desteklerini bekliyoruz. 100’ün üzerinde ameliyat oldu. İnşallah bu son olur, sağlığına kavuşur” şeklinde konuştu. 0.538 862 27 51 numaralı telefondan kendilerine ulaşılabileceğini bildiren Güneş, yardım etmek isteyenlerin Vakıf Bank’ın TR40001500158007304505621 İban ve 445002961154 Hesap numaralarına para yatırabileceklerini de sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.